İzmir Atatürk Stadı Millet Bahçesi Olsun

İzmir Atatürk Stadı Millet Bahçesi Olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Millet Bahçesi' projeleri için İzmir'den ilk öneri geldi. Ak Parti İzmir milletvekili adayı Mimar Melek Eroğlu İzmir Atatürk stadyumunun millet bahçesi için en uygun yer olduğunu söyledi.

A+A-

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mimar Melek Eroğlu partinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. SonSöz TV’de canlı yayına katılan Eroğlu, millet bahçesi projesinin İzmir’de de yapılmasının gerekliliğini anlattı.

Eroğlu, “İzmir’de yeşil alanların artması gerekiyor. Beton yığınları nedeniyle kentlerde rahatsız oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatleri arasında ‘millet bahçesi’ kavramı var. Millet bahçesi projeleriyle şehir merkezlerindeki atıl alanlar yeşil alanlara dönüştürülerek yaşama katılacak. Ne yazık ki İzmir’de yaşayıp da denizi göremeyen insanlar var. İçinde göletleri, suyu, yeşili bol geniş rekreasyon alanları neden olmasın? İzmir’deki Atatürk Stadı’nın bu konuda değerlendirilebileceğini düşünüyorum. Bu stadın etrafında geniş atıl alanlarımız var. Millet bahçesinin yeri kentte burası olabilir” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUN

Eroğlu, İzmir’in sorunlarını yakından takip ettiğini ve bildiğini de söylerken, “İzmir’in yapısı ve doğası farklı. Bütün illerden çok farklı bir figürü var. 8 bin 500 yıllık geleneğiyle çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Bir liman kenti olduğu için ticaret ağırlığı var. Tarım, hayvancılık ve turizm de ön plana çıkan özellikleri bulunuyor. Bununla birlikte hızlı göç alınca çarpık kent yapılaşmasıyla karşı karşıya kalmışız. Gecekondu ve çarpık yapılaşma ana sorunlar arasında yer alıyor” dedi.

Kaynak: Egedesonsöz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.