İstanbul'da Yeni Açılacak Metro Hatları Hangileri?

İstanbul'da Yeni Açılacak Metro Hatları Hangileri?

Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamasında 6 projede bakanlık olarak metro projelerinin çalışmalarının devam ettiğini belirterek yeni açılacak metro hatlarını açıkladı.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nı sık sık karşı karşıya getiren metro projeleri hakkında yeni bir son dakika açıklaması da Bakana Karaismailoğlu tarafından yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da yapımı devam eden ulaşım projelerinin şantiyelerini ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. 

Yeni metro hattı çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini belirten Bakan Karaismailoğlu en son 2 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımı ile Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı projesinin açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Peki, yapımı devam eden yeni metro projeleri hangileri, İstanbul'da 2023 yılında hangi metrolar açılacak?

İSTANBUL'DA YENİ AÇILACAK METRO HATLARI HANGİLERİ?

Bakan Karaismailoğlu yaptığı açıklamasında 6 projede bakanlık olarak metro projelerinin çalışmalarının devam ettiğini belirterek bu projeleri şu şekilde sıraladı;

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı,

Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-lstanbul Havalimanı metro hattı,

Bakırköy sahil Bahçelievler Güngören Bağcılar Kirazlı metro hattı,

Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca-Bosna Bulvarı metro hattı,

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi,

Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir metro hattı. 

6 metro hattındaki son durumu açıklayan Bakan Karaismailoğlu "Şu an İstanbul'da Pendik Sabiha Gökçen Havalimanı hattı da dahil işletmede olan 271 kilometre raylı sistem hattını İstanbullulara kazandırmış olduk. Bunun gururu ve memnuniyetiyle çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sırada Kağıthane-İstanbul Havalimanı ve şu an sizlerle bir araya geldiğimiz Başakşehir- Kayaşehir metro hattı var. Diğer 4 metro hattımızı da 2023 yılı içerisinde bitirecek, milletimizin hayatına hız ve konfor katmaya devam edeceğiz. diyerek son durumu duyurdu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum