İstanbul'da 1,6 Milyon Metrekarelik Askeri Arazi İmara Açıldı

İstanbul'da 1,6 Milyon Metrekarelik Askeri Arazi İmara Açıldı

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde 1,6 milyon metrekarelik alan imara açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılan araziye sanayi tesisi imarı verildi.

A+A-

İstanbul Arnavutköy'deki 1.6 milyon metrekarelik arazi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan plan değişikliği ile askeri alanlardan çıkarıldı. Söz konusu arazi sanayi tesisi alanı olarak ilan edildi. 

İller Bankası A.Ş Mekansal Planlama Daire Başkanlığı'nın hazırladığı plan değişikliği, bakanlık tarafından itiraz için askıya çıkarıldı. 1/100 bin çlçekli Çevre Düzeni Planı ve alt ölçekli planlar değiştirilerek askeri alan imara açılmış oldu. Hadımköy'deki 1 milyon 640 bin metrekarelik alan raporda askeri alan olarak belirlenmişti. 22 Pcak 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığu ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol hükümlerine göre uygulama yapılmak üzere “Rezerv Yapı Alanı” olarak belirlendi. 

Raporda, planlama alanının bir kısmındaki askeri alanın taşınması ile birlikte büyük ölçüde kamu mülkiyeti bulunan alanın sanayi ve depolama alanı olarak kullanılması planlanıyor. Raporda, “İstanbul genelinde küçük sanayi alanları ve diğer sanayi alanları dışında apartman altı gibi alanlarda faaliyet gösteren imalathane, küçük sanayi işletmeleri ve konut alanları etki alanında yer alan küçük sanayi tesislerinin kent dışına alınarak bütüncül ve sanayi tesislerinin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede ve bu alanlara hizmet edecek fonksiyonların yer aldığı nitelikli bir sanayi alanı oluşturulması hedeflenmektedir” ifadeleri yer aldı.

2 BİN 330 İŞLETME YER ALACAK

Askeri alanlardan çıkartılan arazi, sanayi tesis alanı, açık spor tesisi, akaryakıt istasyonu, belediye hizmet alanı, dini tesis, kreş-bakımevi, meydan, turizm alanı, otopark, park, pasif yeşil alan, resmi kurum alanı, sağlık tesis alanı, sosyal tesis alanı teknik öğretim alanı, ticaret alanı, tır parkı, yol olarak yeniden planlandı.

KONUT ALANI BULUNMUYOR

Planlama alanının 1 milyon 50 bin metrekarelik bölümünde 2 bin 330 adet işletme yer alması bekleniyor. Sanayi tesis alanında 25 bin 597 kişinin istihdam edecek. Planlama alanında önerilen ana fonksiyon ‘Sanayi Alanı' olacak. Planda, bu fonksiyonun yanında ticaret alanları, donatı alanları, açık ve yeşil alanlar gibi sanayi alanlarını destekleyici fonksiyonlar önerildi. Ayrıca, alanın içerisinde konut alanı bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.