İş Yeri Kira Stopajı Yüzde 10'a İndi!

İş Yeri Kira Stopajı Yüzde 10'a İndi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Bayram öncesinde esnafa müjde vererek yıl sonuna kadarİş yeri kira stopajını yüzde 20'den 10'a indirdiklerini açıkladı.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından, 2020 yılı sonuna kadar geçerli olacak vergi indirimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Albayrak, "Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var. İş yeri kira stopajını yüzde 20'den 10'a indirdik." diye konuştu. 

Bakan Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Yolcu taşımacılığı, düğün organizasyonu, konut onarımı, tamir, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e indirdik. Konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde, sinema, tiyatro, müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerde KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indirdik."

Esnaf ve tüccarın kira ödemesine vergi desteği

Ayrıca alınan tedbirler kapsamında, iş yerlerinin gayrimenkul kiralamalarında uygulanan yüzde 20 gelir vergisi stopaj oranı da sene sonuna kadar yüzde 10 olacak. 

Gelir Vergisi Kanunu'nun 94'üncü maddesinde sayılan esnaf, tüccar, serbest meslek erbabı, şirketler gibi kişi, kurum ve kuruluşlar iş yerleri için kira ödemeleri üzerinden gelir vergisi kesintileri yapılıyor. Mevcut uygulamada, kiracı olan söz konusu mükelleflerin, gerçekleştirdikleri kira ödemelerinin brüt tutarı üzerinden yüzde 20 gelir vergisi tevkifatı yapması gerekiyordu. 

Yapılan düzenlemeyle 31 Aralık 2020'ye kadar nakden veya hesaben yapılan kira ödemelerine yüzde 10 gelir vergisi kesintisi yapılacak. Böylece kesinti yapmakla yükümlü mükelleflerin gerçek kişilere, kooperatiflere, dernek ve vakıflara yapacakları kira ödemelerine de yüzde 10 oranı geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.