İnciraltı'nda 2.2 Milyon Metrekare Alan Kamuya Terk Edilecek

İnciraltı'nda 2.2 Milyon Metrekare Alan Kamuya Terk Edilecek

İzmir'in 40 yıllık planlama sorunu olan İnciraltı'nın yapılacak 18 uygulama planlanması ile yaklaşık 2 Milyon 200 bin metrekare alan kamuya terk edilecek. Bu alanlarda yeni yollar, yeşil alanlar, kültürel alanlar, eğitim alanlar yapılacak.

A+A-

İnciraltı'nın 18 uygulama süreci hakkında bilgi veren İnciraltı Gelişim Derneği başkanı Tayfun Karabulut, "Uygulamanın tamamlanması ile bölgede nihai hakkı olan biz toprak sahipleri, tapulu topraklarımızdan 2 milyon 200 bin m2 büyüklüğünde bir alanı kamuya terk olarak vereceğiz" dedi.

Karabulut konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

Bu alanlarda; yollardan, eğitim tesislerine, sosyo-kültürel merkezlerden nitelikli yeşil bölge ve parklara kadar tüm şehrimizin faydasına olacak bir dizi bileşeni tüm İzmir kazanacak.

“İnciraltı planlaması doğanın ilkbaharda canlanışı gibi adım adım filizlenip hayata geçiyor."

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) olarak; İnciraltı ve Bahçelerarası’nın, kökleri biden fazla nesil ile derin bir maziye dayanan toprak sahibi ailelerinin “genç üyeleri” ile bir araya gelerek İNGEDER Gençlik Platformu’nu oluşturduk.

“Kökleri Geçmişe, Bakışları Geleceğe“ mottosuyla bir araya gelmiş, en yenisi 3, en eskisi 5 kuşaktırbu toprakların sahibi olan ailelerinin eğitim, meslek ve uzmanlık sahibi genç üyelerinden oluşan İNGEDER Gençlik Platformu, ilk ortak çalışma toplantısını düzenledi. Bu ilk çalıştay ile Gençlik Platformu üyelerinin vizyoner bakış açısıyla kamuya terk edilecek 2 milyon 200 bin m2’lik alanda, “İzmir’e ve İzmirli gençler yararına neler kazandırabilir?” sorusu üzerine fikir ve öneriler ele alındı.

İNGEDER Gençlik Platformu ortak çalışma toplantısının ardından açıklama yapan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut “Has İzmirli; İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak, kanun ve nizamdan ayrılmadan, bölgeyi gecekondulaştırmadan, bugüne kadar koruyup kolladığımız ata mirası topraklarımızın geleceği hakkında, son aşamaya dekilk söz hakkının bizlerde olduğunun bilinci ve sorumluluğu ile hareket ediyoruz.

İnciraltı’nda kamuya ayrılan alanlar için İzmirli toprak sahipleri ve İNGEDER Gençlik Platformu üyeleri olarak, küresel iyi örnekleri de inceleyerek hazırladığımız, İzmir markasına katma değer sağlayacak önerilerimizi, projeler için uygun olduğunu düşündüğümüz yerleri ve büyüklükleri teknik grubumuz raporlayarak, tasarım örnekleriyle hükümetimize, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, İzmir Valimize, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Balçova Belediye Başkanımıza bizzat sunarak aktaracağız. Bunun için kendileriniİnciraltı ve Bahçelerarası’nadavet ediyoruz.

İzmir’in ve İzmirli gençlerin yıllardır eksikliğini çektiği, İzmirli hemşerilerimizin hayalleri İnciraltı’ndagerçekleşecek. Önümüzdeki günlerde bu vizyonumuzu sivil toplum örgütleri ve meslek odaları ile karşılıklar görüşmeler gerçekleştirerek, davetlerde bulunarak kamuoyu ile paylaşacağız.

Şehrin çöküntü alanına dönüşen İnciraltı ve Bahçelerarasıplanlaması, şehrimize gerek ekonomik gerekse dekültürel açıdan tüm İzmirlilerin faydalanabileceği değerler kazandıracaktır.

İzmir kamuoyununİnciraltı planları için gösterdiği destek için ayrıca teşekkür ediyoruz.

İŞTE ÖNERİLER!

9 başlık altında topladıkları önerileriüç adımda kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade eden İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, projelerin ilk adımını şöyle açıkladı:“1. adımı kamuoyu ile paylaşıyoruz.İlerleyen günlerde 2. ve 3. adımdaki önerilerimizi deduyurmuşolacağız.

Öneri 1:

İZMİR KONGRE &OPERA MERKEZİ

20 bin m2 üzerinde yapılabilecek Kongre ve Opera Merkezi’nde;

3500 kişilik kongre salonu

1200 kişilik opera salonu

600 kişilik tiyatro salonu

Farklı işlevlere göre düzenlenebilen sergi,söyleşi ve birçok kültür sanat etkinlik alanı yer alacak.

Kadim şehrimiz İzmir, sanatın yıllar boyunca suskun kalan notalarını bu merkezle bir orkestra gibi canlandıracak.

Kadim şehrimiz kültür-sanat alanındaki fiziksel alan azlığını bu merkezle giderirken, ilgili merkezin İzmir’in kongre turizmi için de önemli bir tamamlayıcısıolabileceğini düşünüyoruz.

Amerika, Miami BeachConvention Centerbunun gibi merkezin küresel iyi örneklerindendir.

Öneri 2:

9 EYLÜL ATATÜRK MÜZESİ

8500 m2 alan üzerine yapılacak 9 Eylül Atatürk Müzesi, milli mücadele ruhunu yeni nesillere aşılayacak bir müze olacak. İnciraltı'nda yapılacak 9 Eylül Atatürk Müzesi, Türkiye Cumhuriyeti yüzyılının bir hazinesi gibi İzmir'in kalbinde yer alacak.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele tarihinin kadim şehrimiz İzmir’de sevgi ve saygısınınayrıca yaşatılacağı ve İzmir’imizin kurtuluşu 9 Eylül mücadelesinin ilk kurşununun memleketine yakışan müze, İzmir’in göbeği İnciraltı’nda olmazsa olmaz olacaktır.

9 Eylül Atatürk Müzesi, şehrin tarihine ışık tutacak ve gelecek nesillere bırakılacak bir miras gibi yaşayacaktır.

Öneri 3:

GENÇLİK BAHÇESİ

30 bin m2 alan üzerinde yer alacak‘Gençlik Bahçesi’nde festivallerin yapılacağı, etkinlik ve gösterilerle tüm İzmirli gençlerin keyifli vakit geçirebileceği alanlar olacak.

Gençlik Bahçesi, İzmir'in genç ruhunu baharın çiçekleri gibi canlandırarak, gelecek için umut dolu bir alan olacak.

İzmir Gençlik Bahçesi vizyonumuzla örtüşen güzel örneklerden biriAlmanya’nın Münih kentinde “English Garden” adıyla yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.