İnciraltı Planları Mahkemelik Oluyor

İnciraltı Planları Mahkemelik Oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnciraltı Planları’nı yargı taşıyacak. İnciraltı’nın İzmir’in olduğunu ifade eden Başkan Soyer planlara seyirci kalmayacaklarını dile getirdi.

A+A-

İnciraltı’nın imar planları geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanmıştı.

Yaklaşık 6 milyon metrekareyi kapsayan planlarla birlikte İnciraltı büyük oranda yapılaşmaya açılıyor. Alanın büyük bir kısmı turizm ve ticaret alanı olarak belirlenmiş durumda. Ayrıca planlama alanında bazı bölgeler eğitim, spor ve yeşil alan olarak ayrıldı.

Planda; sağlık ve turizm tesisleri için 0,80 emsal oranı; konutlar için 0,60 emsal oranı verildi. Konutların 3 katı geçmemesi planlanıyor. İmar uygulaması ise yüzde 40 olarak belirlendi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İTİRAZ

Askı süresinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Balçova ve Narlıdere belediyelerinin yanı sıra bazı toprak sahipleri planlara itiraz etti.

BÖYLE PLANLAMA SÜRECİ OLMAZ

Son Söz TV’de Fatih Yapar’ın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnciraltı Planlarına dava açacaklarını duyurdu. Soyer “Bu kadar senedir bizim üzerimizde çalıştığımız planı elinizin tersi ile iterseniz ortaya ben yaptım oldu diye bir şey çıkartırsanız biz buna seyirci kalabilir miyiz? İnciraltı İzmir'indir. Oradaki sadece mülk sahiplerini düşünerek, oradaki mülk sahiplerinin talepleri doğrultusunda bir şey ortaya çıkabilir mi? Mülk sahiplerinin bile ne kadar planlama sürecinden haberdar olduğunu bilmiyoruz. Böyle planlama süreci olamaz” dedi.

ÇEŞME'DE PLANLANMIŞ 11 BÖLGE VAR

Çeşme Projesi ile ilgili son gelişmeleri de değerlendiren Başkan Soyer “Sonuna mücadele edeceğiz. Sonuna kadar itiraz edeceğiz. Çeşme'de 11 turizm bölgesi var. Planlanmış, tarifi yapılmış, sınırları belli olmuş 11 bölge var. Bu bölgelerdeki doluluk ne biliyor musunuz? Ortalama yüzde 10-15 arasında. Bu bölgeler planlanmış hazır. Burayı turizme açsanıza madem yatırımcı var ve Çeşme’de yatırım atağı yapmak istiyorsanız. Siz bu kadar alanı hiçbir şekilde planlama yapmamışken, sorulara tatmin edici cevap verilmemişken, mevcut turizm alanları boşken hepsini turizm bölgesine açıyorum demek doğru bir şey değil” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.