İnciraltı İmar Planları Birkaç Ay İçerisinde Askıya Çıkacak!

İnciraltı İmar Planları Birkaç Ay İçerisinde Askıya Çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları İnciraltı'ndaki mülk sahipleriyle buluştu. Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman imar planlarının birkaç ay içinde çıkacağını söyledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planlama çalışmalarını yürüttüğü İnciraltı için önemli bir zirve gerçekleştirildi. Balçova’ya gelen bakanlık bürokratları burada mülk sahipleriyle buluştu. Toplantıya, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, İmar Planlama Dairesi Başkanı Cem Dedeş, Balçova Kaymakamı Ahmet Hamdi Usta, Balçova Belediyesi yetkilileri ve İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut da katıldı.

Toplantıda planlama sürecine ilişkin bilgiler verilirken Genel Müdür Kahraman, birkaç aya kadar planların açıklanacağını müjdeledi. İnciraltı’nın önemli bir bölge olduğunu ifade eden Kahraman, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi’nin de çekincelerinin gözetilerek, kamu yararı da düşünülerek çalışmaların tamamlanacağını anlattı. Mülk sahiplerine, “yüksek katlı yapılaşma beklemeyin” diyen Kahraman, bölgeye yönelik tüm hassasiyetlerin önemseneceğini ifade etti. Kahraman, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konu üzerinde hassasiyetle durduğunu dile getirdi.

İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut ise, “Pandemi nedeniyle kısıtlı sayıda atadan beri burada toprağı olanların birer temsilcisiyle toplantı gerçekleştirildi. Biz bu buluşmaları önemsiyoruz. Karşılıklı görüşmeler mülk sahiplerinin çekincelerini ortadan kaldırıyor. Biz, yıllardır buranın planlanmasını ve İzmir’e kazandırılmasını isteyenler olarak gelinen noktadan umutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.