İmara Aykırı Yapılarda Ceza Düzenlemesi!

İmara Aykırı Yapılarda Ceza Düzenlemesi!

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan kanun değişikliğine göre, İmar Kanunu kapsamında aykırılıklar eylem-ceza dengesine uygun olarak, aykırılığa konu yapının büyüklüğüne göre değerlendirilecek.

A+A-

Ekonomiyle ilgili bazı düzenlemeleri kapsayan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı.

Bu kapsamda, SGK primleri, vergiler, kiralar, borç ve çekler konusunda değişiklik veya düzenlemelere gidildi.

İŞYERİ KİRALARI

1 Mart 2020 yılından 30 Haziran 2020 yılına kadar işleyecek iş yeri kira bedelinin ödenememesi, kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacak, söz konusu bu hüküm 1 Mart 2020 tarihinden sonra yürürlüğe girecek.

İCRALAR DONDU

Dava açma, icra takibi, başvuru, şikayet, itiraz, ihtar, bildirim, ibraz ve zamanaşımı süreleri, hak düşürücü süreler ve zorunlu idari başvuru süreleri de dahil olmak üzere bir hakkın doğumu, kullanımı veya sona ermesiyle ilgili tüm süreler 30 Nisan 2020 tarihine kadar durduruldu.

İMARDA AYKIRILIK

İmar Kanunu kapsamında aykırılığa konu alanın, üzerinde bulunduğu arsa veya arazinin metrekaresinin büyük olduğu hallerde verilen cezalar; eylem-ceza dengesine uygun olarak, aykırılığa konu yapının büyüklüğü değerlendirilecek. İmar mevzuatına aykırılık bir ay içinde giderilirse, ilave ceza kaldırılacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.