İmar Yönetmeliği’nin Yüzde 30’u İzmir’e Uyarlandı

İmar Yönetmeliği’nin Yüzde 30’u İzmir’e Uyarlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ndeki maddelerin yüzde 70’i değiştirilemez hükümlerden oluşuyor. Yönetmeliğin yüzde 30’luk kısmı ise İzmir’e uyarlandı.

A+A-

2013 yılından beri imar yönetmeliği bekleyen İzmir kendi imar yönetmeliğine kavuştu. İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya ve Gaziantep’ten sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi de kendi imar yönetmeliğini oluşturdu.

Geçtiğimiz yıl hazırlanıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği Danıştay’ın iptal edilen maddelerini içerdiği için reddedilmişti. Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılının başında düzenleyip yeniden bakanlığa gönderdiği yönetmelik haziranda yayınlanarak resmi gazetede yayınlandı.

BAZI MADDELER REDDEDİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdiği imar yönetmeliğindeki bazı maddeler onaylanmadı. Bakanlık onaylanmayan maddeler ile ilgili Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını gerekçe gösterdi.

RUHSAT SÜRECİ TIKANDI

İmar Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayınlandığı gün itibariyle yürürlüğe girmesi bazı aksaklıklara neden oldu. İlçe belediyeleri ruhsat aşamasında olan projelerin hangi yönetmeliğe göre onaylanacağı konusunda tereddütte kalınca süreç durdu. Yeni imar Yönetmeliği’nden dolayı ruhsatlandırma sıkıntıları devam ediyor. İzmir Ticaret Odası İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komissyonu başkanı Levent Bendeş işlemlerin tıkanmaması için yönetmeliğin 3 ay sonra yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etti.

SORUNLARI İZMİR’DE ÇÖZECEĞİZ

İmar Yönetmeliği’nin hazırlanmasında ve onaylanmasında emeği geçen Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, milletvekili Necip Nasır ve İzmir Ticaret Odası başkanı Mahmut Özgener’e teşekkür eden Levent Bendeş, “2013 yılından beri çıkarmaya çalıştığımız bir yönetmelikti. Tunç Soyer göreve gelir gelmez yönetmelik çalışmalarına başladı. Biz de İzmir Ticaret Odası olarak katkı koyduk. Yönetmelikte düzeltilmesi gereken noktalar var. İzmir’in yönetmeliği olduğu için bu düzenlemeleri İzmir’de yapacağız. Taleplerimiz Ankara’ya değil İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ileteceğiz. Bu kentin sorunları kentin içerisinde çözeceğiz. Bu bizim için büyük bir avantaj. Büyükşehir’e derdimizi anlatmak daha kolay” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.