İmar Barışı Fırsatçılarının Yeni Hedefi Seferihisar

İmar Barışı Fırsatçılarının Yeni Hedefi Seferihisar

İmar Barışı Fırsatçılarının hedefinde Seferihisar'ın Ürkmez ve Doğanbey mahalleleri var. Seferihisar'da son dönemde yapılan kaçak inşaatların sayısı artarken belediye denetime başlayacağını açıkladı.

A+A-

İmar Barışı’nın halen yürürlükte olmasını fırsat bilenler, hem yeni binalar yapıyor hem de eklentiler yaparak imar barışı için başvuruda bulunuyor. Seferihisar’ın Ürkmez ve Doğanbey mahallelerinde de aynı yöntemle kaçak yapılaşma hızlandı.

ESKİDEN YAPILMIŞ GİBİ MÜRACAAT EDİYORLAR

İmar barışının 31 Aralık 2017 tarihinden önceki kaçak yapıları ve eklentilerini kapsadığını belirten Seferihisarlılar, ‘’Seçim sürecinde ve son 10 günde kaçak yapılaşmalar yine hızlandırıldı. Binalarına yeni eklentiler yapan mülk sahipleri, bunların fotoğraflarını çekerek ve 31 Aralık 2017 öncesinde yapıldığını belirterek imar barışı başvurusu yapıyor’ dedi.

Kaçak yapılaşmanın daha çok Ürkmez’deki 1 Nolu SİT alanlarında yoğunlaştığını, mevcut yapılara eklentiler yapıldığını belirten mahalle sakinleri, ‘’Aynı düşünce ile Lebedos’ta sahile bir gazino inşa ediliyor’’ dediler.

‘’OLUŞTURACAĞIMIZ EKİPLERLE BÖLGEYİ TARAYACAĞIZ’’

Yoğunlaşan ihbarlar üzerine harekete geçtiklerini belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Bazı açıkgöz vatandaşlarımız, hem imar affını hem de yerel seçimleri fırsat bilerek harekete geçmiş. Her ihbar ve duyumu en itinalı şekilde değerlendiriyoruz. Yeni oluşturacağımız kontrol ekiplerimizle  31 Aralık 2017 tarihinden sonra inşa edilen yapıları ve ek binaları tek tek belirleyeceğiz.  Tespit ettiğimiz tüm yapılarla ilgili gerekeni yapmak görevimiz olacak” diye konuştu.

Kaynak: seferihisar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.