İmar Barışı Düzenlemesi Resmi Gazetede Yayınlandı

İmar Barışı Düzenlemesi Resmi Gazetede Yayınlandı

Dün TBMM genel kurulunda kabul edilen ve Boğaziçi bölgesindeki bazı bölgeleri imar barışı kapsamına alan düzenleme resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Sarıyer, Beykoz ve Üsküdar'daki kaçak yapılar Yapı Kayıt Belgesi alabilecek.

A+A-

İmar barışının kapsamı genişletildi. TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 7159 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yasa ile Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan bazı mahalleler resmen imar barışına dahil edildi. Böylece bir önceki yasa değişikliğinde imar barışına dahil edilmeyen Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’deki bazı mahalleki yapı sahipleri imar barışından faydalanabilecek.

İmar barışı süresi uzayacak mı?

Son başvuru tarihi 31 Ekim 2018 tarihi olarak duyurulan imar barışı başvuruları gelen yoğun talep üzerine 31 Aralık 2018 tarihine uzatılmıştı. Bu sürenin de sonuna gelindi. Sektör temsilcileri ve vatandaşlar başvuru süresinin yeniden uzatılmasını talep ediyor.

Hangi alanlar imar barışı kapsamına alındı?

imar-barisi.jpg

Kanunda şu hükme yer verildi:

"Madde 2- 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun geçici 16 ncı maddesinin dördüncü fıkrasına "Bu Kanun" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve 2960 sayılı Kanun" ibaresi eklenmiş ve maddeye bağlı 18/11/1983 tarihli ve 2960 sayılı Boğaziçi Kanununda tanımlanan Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesine ait kroki ile sınır ve koordinat listesi ekteki şekilde değiştirilmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.