İmar Barışı Başvurusu Yapılmayan Kaçak Yapılar Ne Olacak?

İmar Barışı Başvurusu Yapılmayan Kaçak Yapılar Ne Olacak?

İmar Barışı başvurusu bugün sona eriyor. 13 milyonu ilgilendiren imar barışından 10 milyon yapı faydalandı. Peki imar barışı kapsamına giren ve imar barışı başvurusunda bulunmayan kaçak yapılar ne olacak?

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışına aykırılık barındırmasına rağmen imar barışı başvurusu yapmayan kaçak yapılar için yıkım kararı verileceğini açıkladı. 

İmar barışı başvurusu yapılmayan kaçak yapılar için yıkım kararı ivedilikle uygulanacak. Ayrıca hükümet görevde olacağı süre boyunca bir daha imar barışı ya da imar affı adı altında yeni bir çalışma yürütmeyeceğini duyurdu.Yani bu son fırsat olacak. 

10 Milyondan Fazla Kişi Başvuruda Bulundu 

İmar barışı başvuruları hakkında bilgi veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “İmar barışında artık sona gelindi. Daha önce iki sefer uzatılan müracaatlar için 15 Haziran Cumartesi günü son başvuru günü. İmar Barışı bedeli ödemeleri de bu ay sonu yani 30 Haziran 2019’a kadar ödenmesi gerekiyor. 

Vatandaşların devletle ihtilaflı durumu çözüme kavuştu. İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırıldı. 13 milyona yakın kaçak yapıdan 10 milyona yakını bu barıştan faydalandı. SİT alanındaki yapıların yanı sıra tarihi olanlar ve kentsel dönüşümden faydalanmak isteyenler dışında başvurular yoğun oldu” dedi. 

İmar Barışında Yalan Beyan Cezası Nedir?

İmar barışı yalan beyan cezası hakkında da açıklama yapan Özelmacıklı “Yapı Kayıt Belgesi müracaatı e-Devlet üzerinden beyan esasına göre yapılıyor. Yanlış bilgi verilmesi durumunda ‘Resmi Belgenin Düzenlenmesinde Yalan Beyan’ uyarınca suç duyurusunda bulunulacağını dikkate almak gerekiyor” diyerek vatandaşı uyardı. 

İmar affı yalan beyan konusu hakkında bakanlık daha önce yapmış olduğu açıklamada beyanların tek tek inceleneceğini, yalan beyanda bulunanların yapı kayıt belgesi iptali ve ödemiş oldukları yapı kayıt belgesi ücreti iadesi yapılmayacağını duyurmuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum