İETT, Ayazağa'daki Arazisini 1.2 Milyar TL'ye Satışa Sundu

İETT, Ayazağa'daki Arazisini 1.2 Milyar TL'ye Satışa Sundu

İETT'ye ait olan Ayazağa'daki garajın bulunduğu 49 dönüm büyüklüğündeki arazinin ihaleye çıkarıldığı açıklandı. İETT bu arazi üzerinde “Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı” ile inşaat yaptıracak.

A+A-

İstanbul'da çok dikkat çekici bir arsanın ihaleye çıkarıldığı açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden olan İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait Ayazağa'daki 49 dönümlük arazi için ihale açıklaması yapıldı. Bu arazi üzerinde inşaat yaptırılarak gelir elde edilecek.

İETT'NİN 49 DÖNÜLÜK ARAZİSİ İÇİN İHALE

İETT tarafından yayınlanan ilan duyurusunda şu anda İETT garajı olarak kullanılan arazinin ihaleye  konu olduğu bildirildi. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı usulüyle bu taşınmaz üzerinden inşaat yaptırılacak. İhale kapalı teklif usulü artırma ile gerçekleştirilecek. Bu araziye arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ile talip olacaklar teklif mektuplarını 27 Ekim'e kadar teslim edebilecekler. 

TAHMİNİ İHALE BEDELİ AÇIKLANDI

Yapılacak olan ihalenin detayları belli oldu. Bu ihale için tahmin edilen bedelin 1 Milyar 200 Milyon TL ve + KDV olduğu bildirildi. İhaleye katılmak isteyen katılımcılar bu tahmini bedelin yüzde 3'ünü geçici teminat olarak ihaleden önce ödeyecekler. Bu da 36 Milyon TL'ye karşılık geliyor. 36 Milyon TL'yi ihale saatinden önce ödemeyenler ihaleye katılım sağlayamayacaklar. 

ayazağa ieet arazi ihalesi

EN AZ 1 MİLYAR TL CİRO

İETT'nin Ayazağa'daki 49 dönümlük arazisine arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yoluyla talip olacak olan gerçek veya tüzel kişilerin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait toplam cirosunun en az 1 Milyar TL olması gerekiyor. 

1,5 MİLYAR TL'LİK BANKA REFERANS MEKTUBU

İhale katılımcıları bankalardan Banka Referans Mektupları ile kullanılmamış nakit kredi miktarlarını da belgeleyecekler. Bu kredi miktarlarının toplamı en az 1 Milyar 500 Milyon TL olmalıdır. 

İhale açıklanan tarihte gerçekleştirilerek katılımcıların tekliflerine göre değerlendirilecek. İlk teklifler kapalı olarak alındıktan sonra yeterlilik sağlayan firmalarla pazarlık yoluyla ihale yapılacak. En yüksek teklifin sahibi ihalenin kazananı olarak ilan edildikten sonra ilgili arazide inşaat çalışmalarına başlanılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.