Harmandalı İmar Planı Askıya Çıktı!

Harmandalı İmar Planı Askıya Çıktı!

Mahkeme kararıyla iki kez iptal edilen Harmandalı imar planları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hazırlanarak askıya çıkarıldı. 320 hektarlık alanı kapsayan imar planları

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Cumhuriyet, İnönü ve Mustafa Kemal Atatürk mahallelerini kapsayan 1/5000 Nazım İmar Planı’nı yayımladı.

Askıya çıkan imar planları 320 hektarlık alanı kapsarken bölgenin 49 hektarı gelişme konut, 69 hektarı ticaret konut ve 21 hektarı konut alanı olarak belirlendi. Askıya çıkan planlarla birlikte bölgedeki 17 bin kişilik nüfusun 61 binin geçmesi planlanıyor.

Plan açıklama raporunda “ Plan çalışmasının genel stratejisi, mahkeme kararıyla plansız kalan alanda plan üretilmesi, plan hiyerarşisinin sağlanması, çevre düzeni planına uyumun elde edilmesi, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğine uygun plan oluşturulması, uygulanabilir bir plan elde edilmesi, kamulaştırma maliyetinin en aza indirilmesi donatı alanlarının arttırılması, planlama alanın çevresiyle uyumunun sağlanması, plan bütünlüğünün sağlanmasıdır. Planı ve bu planın uygulamasına göre kesinleşmiş imar parselleri yani oluşmuş imar parseli mülkiyet dokusu dikkate alınmıştır. Nazım İmar Planı Revizyonu sonrasında yapılacak imar uygulaması ile ilgili sorun yaşanmaması için uygulama boyutu düşünülerek ve hesaplanarak plan üretilmiştir. Yapılacak yeni düzenleme ile hem uygulanabilirlik hem de donatı alanı elde edilmesi sağlanmıştır. Çalışma yapılan alanın daha önce uygulama görmüş imar parseli niteliğinde olması bunun yanında alanda mevcutta ve meri plan karalarında yetersiz olan donatı alanlarının bu planının uygulama görmemiş yeni planlama alanlarında ve mevcut köy dokusundaki yeni getirilen planlama alanlarında elde edilmeye çalışılmıştır. Nazım plana göre yapılacak uygulama imar planında uygulama alanları belirlenecektir.” ifadeleri yer aldı.

İKİ KEZ MAHKEMEDEN DÖNDÜ!

Çiğli Belediyesi’nin hazırladığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ise onaylayarak askıya çıkardığı bölgeye ait 5 binlik nazım imar planı ve binlik uygulama imar planı hak sahipleri tarafından yargıya taşınmış ve mahkeme planları iptal etmişti. İptal kararının ana gerekçesi sosyal donatı alanlarının eksik olması olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.