Gürkayalar, 98 Konut Teslim Edecek 300 Konutun İnşaatına Başlayacak

Gürkayalar, 98 Konut Teslim Edecek 300 Konutun İnşaatına Başlayacak

Gürkayalar Konsept projesindeki daireleri haziran ayında teslim etmeye hazırlanan Gürkayalar İnşaat, Karşıyaka, Çiğli ve Menemen'de yeni başlayacağı 3 projede toplam 300 konut inşa edecek.

A+A-

İzmir'in kuzey aksında konut projeleri geliştiren Gürkayalar İnşaat'ın son projesi 98 konutluk Gürkayalar Konsept'te sona gelindi. Haziran ayında anahtar teslimleri gerçekleşecek olan projede satışlar devam ediyor. 

Gürkayalar Konsept projesinde satışların devam ettiğini ifade eden Gürkayalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Kaya, "Projemizi hemen hemen hiç satış yapmadan kendi öz sermayemizle tamamladık. Konut ve mevduat faizlerinin çok yüksek olmasından dolayı alıcı bulamıyoruz. İnşaat maliyetleri de sürekli yükseldiğinden bizler de satış konusunda çok istekli davranmadık. Ancak yeni projelere başlayabilmemiz için bu dairelerimizi satıp kaynak oluşturmamız gerekiyor. Satış yapabilmemiz için de konut kredisi faizleri geri gelmeli" dedi.

3 YENİ PROJE GELİYOR

Gürkayalar İnşaat yeni projeler için de çalışmalarını sürdürüyor. Firma Karşıyaka, Çiğli ve Menemen'de 3 yeni projeye hazırlanıyor. Ruhsat ve proje geliştirme aşamasında olan 3 projede 300 konut yer alacak. 

İnşaatlara başlamak için piyasayı da takip ettiklerini belirten Gürkayalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Kaya ise şu ifadeleri kullandı: "Mevcut piyasada çoğu meslektaşımız projelerini askıya almış durumda. Biz de temkinli ilerleme kararı aldık. Yılın sonuna doğru piyasaların pozitife dönmeye başlayacağını öngörüyoruz. Piyasada pozitif hareketlenme başladığında biz de projelerimiz hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Konutta çok ciddi bir talebin olduğunu görüyoruz. Özellikle kuzey aksı erişilebilir konut konusunda en büyük arza sahip bölge. Talep çok fazla ancak yüksek krediler nedeniyle ihtiyacı olanlar konuta erişemiyor. Faizler düştüğünde bu talepler satış olarak yansıyacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.