Gürdemir İnşaat Ulukent’te 1.000 Konut Yapacak

Gürdemir İnşaat Ulukent’te 1.000 Konut Yapacak

İzmir Menemen Ulukent merkezde toplamda 9 etapta 1000’e yakın konut üretmeyi planlayan Gürdemir Mühendislik İnşaat A.Ş 1.etapta 182 konutluk My Life Home projesinin üretimine başladı. 1. Etabın 2021 sonunda teslim edilmesi planlıyor.

A+A-

Gürdemir İnşaat 1988 yılında Mehmet Faruk Gürsel tarafından kuruldu. Demir tüccarlığı ile başlayan şirket daha sonra kamuda taahhüt projeleri alarak büyümesini sürdürdü. 25 yıl önce özel konutlar üretmeye başlayan şirket Karşıyaka ve Foça başta olmak üzere İzmir’in çeşitli bölgelerinde 200’e yakın konut yaptı. Bugün ağırlıklı olarak konut üretimine yönelen Gürdemir Mühendislik  İnşaat A.Ş, taahhüt işlerini de sürdürüyor.

9 ETAPTA 1.000 KONUT

Yaklaşık 15 yıl önce şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığına geçtiğini belirten Erman Gürsel, “Babamın Ulukent bölgesinde yapmış olduğu arsa yatırımlarını, bugün üretime başlayarak hayata geçirmek nasip oldu. 1. etabımız MY LIFE HOME ile Ulukent’teki ilk etabımızın  inşaatına başladık. Projeyi 2021 sonunda teslim etmeyi planlıyoruz.  Toplamda 9 etaptan oluşan, yaklaşık 1.000 konut üretmeyi planlıyoruz ” dedi.

my-life-home-ulukent-001.jpg

KUZEY AKSININ EN İYİ BÖLGESİ

My Life Home projesinin ardından yeni etaplarda konutlar üretmeye devam edeceklerini belirten Erman Gürsel, “Biz Ulukent’i seviyoruz. Çok hızlı gelişiyor. Bence kuzey aksının en iyi bölgesi. Hiç gecekondu bulunmayan, yolları geniş, ulaşımı rahat, çevreyoluna çok yakın bir bölge.  Uulkent’e çok yoğun bir talep var. Türkiye’de konut satışlarının en yoğun olduğu bölgelerden biri” ifadelerini kullandı.

MY LİFE HOME PROJE DETAYLARI

10 katlı 3 blok olarak inşası devam eden My Life Home projesi; 182 daire ve 4 adet ticari bölümden oluşuyor. 2+1 ve 3+1 dairelerin yer aldığı projede bahçeli 4+1 dairelere ve son kat 5+1 teraslı dubleks dairelere yer verildi. 2+1 daireler 121 metrekare, 3+1 daireler 160 metrekare, 4+1 daireler 235 metrekare 5+1 daireler ise 286 metrekare olarak tasarlandı. Projede ailelere yönelik geniş dairelere yer verildi.

FİYATLAR ARTMADI

2+1 dairelerin fiyatları 475 bin TL’den, 3+1 dairelerin fiyatları 550 bin TL’den başlıyor. Faizlerin 0,64’e inmesinin ardından fiyatlara zam yapmadıklarını belirten Gürsel, “Bazı meslektaşlarımız maliyetlerin getirdiği yükün mecburiyetinden bazıları da keyfi olarak fiyatları artırdılar. Biz fiyatlarımızı sabit tuttuk. Tabi ilerleyen dönemlerde fiyat artışı kaçınılmaz olacaktır. Bu dönemde Devlet ve Özel bankaların projeye olan ilgisi bizi oldukça sevindirmiş olup tercihimizi Vakıfbank’tan yana kullanmayı uygun bulduk. Vakıfbank  projemizin garantör bankasıdır. Projemizden ev alanlar Vakıfbank’tan 0,64 faizle 1 yıl geri ödemesiz kredi kullanabiliyor ve tapularını hemen alıyorlar. Müşterilerimize her türlü güven ortamını sağladık. Projemizi Aralık 2021’de teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

mylife-home-fiyat-001.jpg

YAŞAM ALANI SUNUYORUZ

Projeden ev alanların yarısının yaşamak amacıyla, yarısının da yatırım amacıyla satın aldığını belirten Gürsel, “Bölge çok hızlı geliştiği için yatırım amacıyla alan bazı müşterilerimiz daha sonra burada yaşamak istediğini ifade ediyor. Burada tüm sosyal olanaklarıyla yaşam alanı sunuyoruz müşterilerimize. Projemizde lansmandan daire alan bir müşterilerimizin teslim tarihine kadar  yüzde 40-50 prim yapacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

PROJENİN SOSYAL OLANAKLARI

My Life Home Ulukent’tin sosyal olanakları arasında kapalı otopark, güvenlik, havuz, kafeterya, Fitness salonu, spor alanları, yürüyüş yolları, basketbol sahası ve çocuk oyun alanları yer alıyor.

FAİZLER DÜŞTÜ YENİ YATIRIMLAR BAŞLADI

Kamu bankalarının faiz indiriminden sora piyasa durumunu değerlendiren Erman Gürsel son olarak şunları ifade etti, “Faiz oranlarının tarihin en düşük seviyesine gelmesi ve ödemelerin 1 yıl geri ödemesiz olması piyasada ciddi bir hareketlilik başlattı.. İnşaat sektörün de yeni yatırımlar başladı. Bu faiz oranlarının sürdürülebilir olması çok önemli. Ekonomistler inşaat sektörünün Türkiye  ekonominin yüzde 20-25’ine dokunduğunu söyler ama ben iddia ediyorum biz ekonominin yüzde 95’ine dokunuruz. Çünkü binlerce kalem ürün ve üretilme aşaması var. Türkiye’de inşaat sektörü lokomotiftir. İnşaat sektörüne desteklerin daha da artmasından yanayız. İnşaat sektörünün büyümesi Türkiye’yi çok iyi noktalara taşıyacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum