Gloria Alsancak Projesi Nisanda Satışa Çıkacak

Gloria Alsancak Projesi Nisanda Satışa Çıkacak

Temelsan Yapı ve Şen Yapım ortaklığıyla Konak Alsancak'ta hayata geçirilen Gloria Alsancak projesi nisan ayında satışa çıkmayı hedefliyor. 2 bloktan oluşan projede 2 dükkan ve 39 bağımsız bölüm yer alacak.

A+A-

Şen Yapım Bina Yönetim Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Temelsan Yapı, kentin yeni Alsancak’ı olarak nitelendirilen tarihi Kale Arkası’nda, Gloria Alsancak Şen Rezidans projesini hayata geçiriyor.

İki blok şeklinde 8’er katlı olarak inşa edilecek olan 2 dükkan ve 39 bağımsız bölümden oluşan rezidans projesinin yapımı Şubat 2020'de tamamlanacak. 39 bağımsız birimin 15’i kiralanacak, 24'i adedi ise satılacak. Projede pazarlama faaliyetlerine ise Nisan 2021’de başlanacak.

temelsan-gloria-alsancak.png

Projenin inşa edildiği arsanın 1960’larda ihracata başlayan Şentaş firmasının kuru meyve işleme tesis alanı olduğuna vurgu yapan Şen Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, kent merkezinde kalan işletmenin 1999’da Sarnıç’a taşındığını dile getirdi. Alsancak’ın, konut stoku açısından sıkıntılı olduğunu belirten ve mevcut durumda kentsel dönüşüm projesi uygulama zorlukları barındırdığının altını çizen Şen, “Cumhuriyet Meydanı, Pasaport İskelesi, Kültürpark, Kemeraltı ve Alsancak’a yürüme mesafesindeki bölgede, deprem yönetmeliğine göre yapılmış prestijli bina eksiğini gördük. Görselliği, mimarisi, bu çevrenin tarihi yapısına uygun olacak şekilde bina oluşturmak için yola çıktık” şeklinde konuştu.

ALSANCAK'TA ÖRNEK BİR PROJE HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Temelsan Yapı firma ortağı Cemal Temel de 51 yıldır sektörde iş yapan ailenin 3. kuşak temsilcileri olduklarına dikkat çekerek, “Birçok konut projesini tamamlayarak vatandaşları konut sahibi yaptık. Son 15 yılda lüks konut projesine ağırlık verdik ve bu konutları Gloria markası çatısı altında topladık. Burası bölge itibariyle çok gelişime açık, İzmir’in en merkezi konumunda, gözde bir yer. Geçmişte işyerlerinin ağırlıkta olduğu ama bundan sonra konuta dönecek ve 7-8 yıl sonra Alsancak’ın, kentin yeni merkezi olmasını beklediğimiz bölgede örnek proje hayata geçireceğiz” diye konuştu.

gloria-alsancak.png

TARİHİ DOKUYA UYGUN

Temelsan firma ortağı iç mimar Asil Temel, Konak Pier, Kantar Karakolu, Pasaport İskelesi gibi Fransız mimarisinin seçkin örneklerinin yer aldığı bölgede dokuyu korumanın güçlüğüne dikkat çekerek, “Tarihi Saint Polikarp kilisesine komşu olmamız da mimari projede yol gösterici oldu. Dış cephede özel olarak döktürdüğümüz tuğlaları ve ilk 4 katta oluşturduğumuz kemerlerle tarihi dokuyu öne çıkararak zamansız işler oluşturma hedefimize uygun proje geliştirdik” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.