Gebze Hürriyet ve Yavuz Mahallesinin 40 Yıllık Tapu Sorunu Çözülüyor

Gebze Hürriyet ve Yavuz Mahallesinin 40 Yıllık Tapu Sorunu Çözülüyor

Gebze'ye bağlı Hürriyet ve Yavuz mahallerinde 4 bin kişiyi ilgilendiren 40 yıllık tapu sorunu çözüme kavuşturuluyor. 2 mahallenin imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak onaylandı.

A+A-

Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallesi'nde tapusu olmayan 4 bin vatandaşın tapu sorunu çözülüyor. Milletvekili İlyas Şeker’in çalışmalarıyla birlikte çözüme kavuşan tapu sorunu vatandaşları memnun etti.

Yaklaşık 4 bin ailenin oturduğu evlerde hak sahibi olmaları için dört yıldır süren  çalışmaların sonuna gelindi. Gebze Belediyesi ile konuyu görüşen Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “Yaklaşık 40 yıldır bölgede kendi evinde oturan ve elinde tapusu olmayan vatandaşımız hak sahibi olacak. 40 yıllık sorun Allah’ın izniyel çözüme kavuşuyor” diye konuştu.

Hazine tapuları devrediliyor

Hazine tapuları hakkında konuşan Şeker, “Bölgede hazineye ait tapular, Belediyeye ait tapular, özel mülkiyet olan tapular ve 2B olan alanlar var. Konunun çözülebilmesi için tapusu olmayanlarında hak sahibi olabilmeleri için öncelikle 2B alanları ve hazine mülkiyetinde olan yerlerin belediyeye devri için çalışmalar yapıldı” dedi.

İmar planları tamamlandı

Gebze’de söz konusu olan iki mahallenin imar planları hakkında açıklamalarda bulunan Şeker “Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallelerinin imar planı çalışmaları tamamlandı. Her iki mahallenin imar planları 2018 yılının ortalarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanarak askı süresini müteakip kesinleşti” ifadelerini kullandı.

40 yıllık hasret bitiyor

Çalışmalarda sona yaklaşıldığının altını çizen Şeker, “Bir taraftan imar kanunu çerçevesinde çalışmalar hazırlanırken diğer taraftan imar barışı kapsamında da yapı kayıt belgesi alan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda mülkiyetle ilgili Belediye meclis kararları da alınıyor. Hazine yerlerinin belediyeye devri ve imar barışı ile hak sahibi olan vatandaşlarımıza tapu verilebilmesi için sona yaklaşıldı.  Son bir adım olan 18. Madde uygulamasıyla onaylanan planlar, tapu yönüyle de resmiyet kazandırılarak vatandaşlarımız tapularına sahip olacak. Ayrıca mahallenin ihtiyacı olan yol, park, çocuk oyun alanları, okul yerleri gibi sosyal donatı alanları da kamuya kazandırılacak. Böylelikle vatandaşın 30-40 yıllık tapu hasreti bitmiş olacak'' açıklamasında bulundu.

Özgür Kocaeli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.