Faizsiz Konut Kredisi Nasıl Alınır

Faizsiz Konut Kredisi Nasıl Alınır

2021'de faizsiz konut kredisinden 31 kişi yararlandı ve kredi olarak toplam 5 milyon 210 bin Türk Lirası ödeme yapıldı. Peki faizsiz konut kredisinden kimler yararlanabiliyor.

A+A-

1991'de ise Toplu Konut Kanununa bir madde ilave edilerek bu kredinin kapsamı genişletildi ve Emekli Sandığı'ndan maaşa bağlanan ve faizsiz konut kredisi için hak sahipliği belgesi bulunan bütün şehit aileleri ile terör malulleri ve bunların dul ve yetimlerinin de faydalanmasına imkan sunuldu.

"Toplu Konut Fonu'ndan Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Yönetmeliği" 21 Eylül 1991 tarih ve 20998 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı

Bu yönetmelik kapsamında, faizsiz konut kredisi alacak hak sahibi kapsamının genişletilmesiyle 13 Şubat 2014 tarih ve 28912 sayılı "Toplu Konut İdaresi Tarafından Şehit Ailelerine, Harp Ve Vazife Malulleri İle Dul Ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi Hakkında Yönetmelik" ile yürürlükten kaldırıldı. Bu yönetmeliğin çıkış tarihinden önce kredi alanlar için eski yönetmelik hükümleri uygulanıyor. 

Faizsiz Konut Kredisi Veren Banka

Krediden faydalanabilmek için, T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü) alınacak hak sahibi olduğuna ilişkin belge ile Ziraat Bankası şubelerine başvuru yapılıyor. 

Şehit Kredisinden faydalanılarak alınacak olan ev için herhangi bir sınırlandırma ve kısıtlama bulunmuyorken, tapunun en fazla bir sene önce alınmış olması yeterli sayılıyor. Kredi kapsamında istenilen yerde ve istenilen büyüklüğe sahip bir konut alınabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.