Faizsiz, 24 Ay Ödemesiz, 500 Bin TL'lik Kredi 1 Ay İçerisinde Başlayacak

Faizsiz, 24 Ay Ödemesiz, 500 Bin TL'lik Kredi 1 Ay İçerisinde Başlayacak

Deprem bölgesinde işyeri ağır hasar gören KOBİ'lerin işyerlerini yeniden inşa etmesi için faizsiz, 24 ay ödemesiz 500 bin liralık kredi sağlanacağını söyleyen Bakan Mehmet Fatih Kacır kredinin 1 ay içerisinnde

A+A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, depremzede işletmelerin yeniden işlerine devam edebilmeleri adına kredi desteğinin verileceği ifade etti. Bu kapsamda yapılan ödemeler hakkında Bakan Kacır tarafından "Ağır hasarlılar için 500 bin liraya kadar destek sağlıyoruz. Destekler 120 bin lira ile başlayacak, hasar durumuna göre artacak. 1 ay içerisinde devreye almayı hedefliyoruz. Sıfır faizli, ilk 2 yılı geri ödemesiz, sonra 12 ayda ödemesi tamamlanacak şekilde sağlanacak. Bu kaynağı çok yaygın kullanmak istiyoruz. Bunun devamı gelecek. Bunu da bölgedeki KOBİ'lerimize sunacağız." şeklinde açıklama geldi.

Bu kapsam dahilinde kredi çalışmalarını KOSGEB'in düzenleyeceği ifade edilirken bir yanda da dezavantajlı grupları desteklemek amacıyla, toplam geri ödenebilir finansman fonlarının yüzde 10'u kadınların sahip olduğu veya yönettiği KOBİ'lere ayıracağı ifade edildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.