Fabrika Gibi Konut Üretiyoruz

Fabrika Gibi Konut Üretiyoruz

Seferihisar bölgesinin en büyük konut üreticisi olan Sönmezoğlu İnşaat, 25 yılda 4.000’in üzerinde konut inşa etti. Sönmezoğlu İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı Sönmez Budak  20’den fazla şantiyede inşaat faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

A+A-

Ticarette 35 yılı geride bırakan Sönmezoğlu İnşaat’ın temelleri 1987 yılında atıldı. 20 yaşında evlenerek eşi Betül Budak ile birlikte iş hayatına başlayan Sönmez Budak, ilk olarak Menderes’te küçük bir elektrik dükkanı açtı. 1997 yılında ise inşaat sektörüne Sönmezoğlu İnşaat adıyla atılan Budak, o tarihten beri konut projeleri geliştirmeye devam ediyor. “Kendimizi ve işimizi geliştirdik” diyen Budak, şirketin büyüme serüvenini şu şekilde anlattı: “İlk inşaatımıza Gümüldür’de başladık. Menderes’te çok sayıda konut yaptık. İlçedeki ilk site projesini biz hayata geçirdik. Şehir merkezinde birkaç proje tamamladık. İşleri hafifletmek için Seferihisar’a taşındık ama burada daha da büyüdük. Şu anda 20 şantiyemizde inşaat çalışmalarımız devam ediyor. 400’den fazla çalışanımızla bacasız fabrika gibi sürekli konut üretiyoruz. 1997’den bu yana 4.000’in üzerinde konut inşa ettik.”

sonmezoglu-insaat.jpg

Avrupa’ya satıyor

Yurt dışına yönelik bir satış stratejisi geliştirdiklerini belirten Budak, “Biz ilk projemizi Gümüldür’de hayata geçirince Avrupalı Türklerin ilgisini gördük. Avrupa’lının hayali deniz kenarında yazlık almak. Satışlarımızın çoğunu yurt dışına yaptık. Almanya’da bir satış ofisi açtık. 20 yıldır Avrupa ülkeleriyle ağırlıklı çalışıyoruz. Konutlarımızın yüzde 80’ini yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza satıyoruz. Avrupa’da çok iyi biliniyoruz. Bu yüzden satış sıkıntımız olmuyor” ifadelerini kullandı.

Şirketi ikinci kuşağa devredecek

Üst segmente hitap eden lüks konut ve villa projeleri geliştirdiklerini söyleyen Budak, Seferihisar bölgesine çok hakim olduklarını ifade etti. 35 yıllık bir firmayı gelecek kuşaklara taşıyacak bir marka haline dönüştürdüklerini belirten Budak, “Kurumsal bir imaj oluşturduk. Mimar bir kızımız ve ekonomist bir oğlumuz var. İlerleyen yıllarda ikinci kuşağa şirketi devredeceğiz” sözlerini kullandı.

Eşim kaliteden asla ödün vermez

“Kalite konusunda çok hassasız” diyen Budak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eşim kaliteden asla ödün vermez. İnsanların bir ömür boyunca çalışıp üzerine 10 yıllık kredi çekerek geleceklerini ipotek altına alarak bize güvendiklerini söyleyerek imalattan ve kaliteden ödün vermiyor. Her zaman birinci sınıf malzemeler kullanıyoruz. Ekiplerimiz yıllardır hiç değişmedi. Bizim firmamızda inşaat hiç bitmediği için ekiplerimiz bizden ayrılmıyor. 20 yıldır aynı ekiplerle çalışıyoruz. Yılın 365 günü inşaatımız var. Zincirin bir halkası gibi herkes işini en iyi şekilde yapıyor. Bundan dolayı çok kaliteli konutlar üretiyoruz.”

sonmez-budak-kimdir.jpg

Sakin yaşam ve eğlence bir arada

Seferihisar’ın hem Avrupa’dan hem yurt içinden ciddi göç aldığını belirten Budak, “Pandemi ile birlikte yatay mimariye ve müstakil bahçeli evlere talep artı. Bu da bizim satışlarımızı artırdı. Kaliteli bir göç aldığımız için, bu kaliteli göçün ihtiyacını karşılayacak kaliteli konutlar geliştirmek zorundayız. Bu da kendimizi geliştirmemizi ve sürekli daha ileriye gitmemizi sağladı. Seferihisar hem şehir, hem yapılaşma, hem de ulaşım olarak bence İzmir’in en güzel ilçesi. 12 ay yaşanabiliyor. Çeşme’yi Bodrum’u aratmayacak bir Sığacık’ımız var. 7/24 eğlence ve sakin bir yaşamı bir arada sunuyor” diyerek semtin ayrıcalıklarından bahsetti. Seferihisar’da yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Budak, “Konut ihtiyacını karşılamakta zorlanıyoruz. Bu bölgede inşaat yapmaya devam edeceğiz. Yatay mimari konsepti ile projelerimiz yapacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

5 yıldızlı, 400 yataklı otel projesi

Yatay mimari konseptli projeler geliştirdiklerini belirten Budak, turizm sektörüne de adım attıklarını söyledi. Özdere’de ve Sarıkamış’ta butik otel açtıklarını ifade eden Budak, Sarıkamış’ta yeni bir arsa aldıklarını, kayak merkezi bölgesinde yer alan bu arsa üzerinde 5 yıldızlı, 400 yataklı otel projesini hayata geçireceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.