Evini Yeniden İnşa Edeceklere 0,92 Faizli, 5 Yıl Ödemesiz, 20 Yıl Vadeli Kredi

Evini Yeniden İnşa Edeceklere 0,92 Faizli, 5 Yıl Ödemesiz, 20 Yıl Vadeli Kredi

İzmir Depremi Mağdurları Platformu Başkanı Haydar Özkan, "Belediye başkanımızın dediğine göre Dünya Bankası'ndan 250 milyon dolarlık 0,92 faiz oranlı krediden bahsediliyor. Büyükşehir'in krediyi 5 yıl geri ödemesiz 20 yıl vadesiz vermesi bekleniyor" dedi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde hasarlı binaların yeniden inşası için Dünya Bankası'ndan kredi çekilebileceğini ve vatandaşların kira öder gibi binasını yapabileceğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem mağduru vatandaşlarla masaya oturacaklarını söylemişti.

Soyer açıklamasında "Dünya Bankası’yla ilgili çok olumlu bir görüşme yaptık. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan üst düzeyde bir yönetici katıldı. Dünya Bankası’nın ‘acil imalat kredisi’ gibi enstrümanı var. Çok düşük faizli ve çok uzun vadeli bir kredi… Biz de uzun zamandır Dünya Bankası’yla görüşüyoruz. Bizim yaşam hakkımız en öncelikli meselemizdir. Bizim ciddi bir can suyuna ihtiyacımız var. Bina yıkacak vatandaşlara sen bunu yıkarsan uzun vadede ödeyebileceği bir kaynak buluyorum ve şu kadar parayı, şu zamana ödeyeceksiniz diyeceğiz. Biz de bunun garantisini vereceğiz. Bunu belediyemizin şirketiyle de yaptırabilirsiniz diyeceğiz. Vatandaşın önüne seçeneği koyacağız. Vatandaş böylece çok uzun vadede aynı kira öder gibi kendisine imar mevzuatının da tanıdığı hakla birlikte yeni evini inşa etme fırsatı bulacak” ifadelerini kullanmıştı.

KREDİ DETAYLARI NETLEŞİYOR

Ekim İzmir Depremi Mağdurları Platformu Kurucusu ve Başkanı Haydar Özkan ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yaptıkları görüşmenin detaylarını anlattı. Soyer'in depremzedeler için Dünya Bankası'ndan çekeceği kredinin detayları ile Büyükşehir Belediyesi'ne depremzedeler için iletilen taleplerle ilgili konuşan 30 Ekim İzmir Depremi Mağdurları Platformu Kurucusu ve Başkanı Haydar Özkan, "Bu bizim için hayat öpücüğü demek oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızın dediğine göre Dünya Bankası'ndan 250 milyon dolarlık 0,92 faiz oranlı bir krediden bahsediliyor. Bu konunun detayları ise yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Şu an bildiğimiz kadarıyla Büyükşehir tarafından verilecek kredi de 5 yıl depremzedeler geri ödeme yapmayacak. Kredinin geri ödeme süresinin de 20 yıl olması bekleniyor. Bu kredi depremden çıkmış kişilerin hayatını ciddi anlamda kolaylaştıracak bir kredi olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum