Eski TRT Binalarına 56 Milyonluk Teklif!

Eski TRT Binalarına 56 Milyonluk Teklif!

Başbakanlık TOKİ’nin ihaleyle satışa çıkarttığı Alsancak’taki eski TRT binalarına en yüksek teklif İzmirli Mapeks-Nimeks Ortak Girişimi’nden geldi. Satışa çıkan yerin imar planına Şehir Plancıları Odası dava açmıştı.

A+A-

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin imar plan değişikliğine dava açtığı Konak Kültür Mahallesi’nde bulunan eski TRT binalarının satışı yapıldı.

FOLKART İLK TURDA ÇEKİLDİ 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan ihaleye iki firma katıldı. Açık arttırma yöntemiyle gerçekleştirilen ihalede FOLKART ilk turda çekildi. 

56 MİLYON 100 BİN TL'LİK TEKLİF 

İhalede en yüksek teklifi AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı ve İl Genel Meclisi eski Üyesi Niyazi Memur, Sabri Memur ve Ali Seydi Memur’un ortak olduğu Mapeks Gıda ve Sanayi Mamulleri Şirketi ile yine aynı isimlerin Malatya merkezli Amer Gıda’nın ortaklık yapısında yer aldığı Nimeks Organik Tarım Ürünleri LTD. ŞTİ verdi. Mapeks-Nimeks Ortak Girişimi 56 milyon 100 bin TL teklif vererek yarışı birinci tamamladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan yapma yetkisini kullanarak Konak Alsancak Mahallesi’nde bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazilerin olduğu yerin imarını önce değiştirdi.

Mülkiyeti hazineye ait alan daha önce TOKİ’ye devredilirken bölgede yapılacak çalışmalar Şehir Plancıları Odası’nın Alsancak-Kahramanlar Planı’na açtığı davada yürütmenin durdurulması kararı alması nedeniyle askıya alınmıştı. Buna göre, yaklaşık 13 bin metrekare alanda turizm, konut, ticaret işlevli yapılar inşa edilebilecek. Böylece, otel, AVM, konut ya da ticari ofisler kurulabilecek. İhaleyi kazanan şirketin henüz yapacağı çalışma netleşmezken binaların Alsancak’ta yer alması merkezi alanda bulunması cazibeyi arttırıyor.

DAHA ÖNCE DE İHALELERE GİRDİ

Mapeks ve Nimeks şirketleri ile özellikle kuru meyve ihracatı işleri yapan Memur ailesi daha önce de birçok ihaleye tek başına ve konsorsiyum halinde girmişti.  Memur kardeşler, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne ait satışa çıkartılan ve daha sonra mahkeme tarafından planları iptal edilen araziyi 120 milyon TL’ye Mehmet Tekinalp ve Arif Akbaş'ın ortak olduğu Armesa Dekorasyon İnşaat San.ve Tic.AŞ-Murat Akdemir Ortak Girişimi ile almıştı.

Daha önce Bayraklı’da Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'ye ait araziyi de 36 milyon TL’ye satın alan ekip Tekel’e ait Alsancak’taki binaları ise 7,5 milyon TL’ye satın almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.