Eski Bira Fabrikası Arazisine 803 Yeni Konut Geliyor

Eski Bira Fabrikası Arazisine 803 Yeni Konut Geliyor

İstanbul Bahçelievler’deki atıl kalan eski bira fabrikası arazisinin akıbeti belli oldu. Araziye 803 adet konut inşa edilecek.

A+A-

Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş, Bahçelievler'deki 120 bin 657 metrekarelik iki parselden oluşan eski arazisini, 2019'da 270 milyon TL'ye Nata İnşaat'a satmıştı.

Nata İnşaat'ın araziye dikeceği 803 konut ve 69 ticari üniteden oluşan proje için yaptığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunda 2 Ağustos 2022'de karar çıktı. İstanbul Valiliği, Nata Bahçelievler projesi için “ÇED gerekli değildir” kararı verdi.

Projenin toplam maliyeti 495 milyon 226 bin TL

Proje tanıtım dosyasına göre konutlar 77 bin 848 metrekarelik parselde inşa edilecek. Projenin toplam kapalı inşaat alanı 199 bin 688 metrekare olacak.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre 803 adet konut ve 69 adet ticari ünitenin yapılması planlanan projede, 11 bloğun zemin katları ticari ünite, üst katları ise konut olacak. Blokların yüksekliği 14 kat olarak belirlendi. Projenin 2024 Ekim'inde tamamlanması düşünülüyor. Projenin toplam maliyeti de 495 milyon 226 bin TL olarak hesaplandı.

Yan parsel tapuda "tarla" olarak gözüküyor

Konut inşaatının yapılacağı parselin bitişiğindeki 23 numaralı parsel, tapuda “tarla” olarak gözüküyor ve çok sayıda ağaç bulunuyor. İmar planlarına göre bu parsel “park ve spor alanı” olarak işaretli.

Proje dosyasında, şirketin imar durum yazısında belirtilen tüm şartlara uyacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.