Emsal Artışı İçin Meclise Önerge Verilecek

Emsal Artışı İçin Meclise Önerge Verilecek

İzmirli depremzedelerin dönüşüm maliyetlerini düşürmek ve dönüşüm çalışmalarına dahil olmak için talep ettiği emsal artışının sağlanması için Ak Partili meclis üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne önerge verecek.

A+A-

İzmir'de 30 Ekim günü yaşanan depremde 119 kişi hayatını kaybederken özellikle Bayraklı bölgesinde birçok ev yıkıldı, yüzlerce ev için de ağır, orta ve hafifi hasar meydana geldi.

Egedesonsöz'den Okay Güçtekin'in haberine göre; Ağır hasarlı binaların yıkılıp yeniden yapılma çalışmaları devam ederken, dönüşüm çalışmalarında çıkan maliyetler ise depremzedeleri kara kara düşündürüyor. Bir anda evlerinden olan ve bazıları ise hala evlerinin kredilerini ödeyen depremzedeler, daire başı ortalama olarak kendilerine yansıtılacak 300-500 bin TL arası ücretler konusunda endişe yaşıyor.

Dönüşüm sırasında maliyetlerin düşmesi ve zaten depremden etkilenen vatandaşların bir kez daha mağdur olmaması için konut alanlarında emsal artışı isteyen depremzedeler için AK Parti İzmir harekete geçti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, emsal artışı için AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne önerge getireceğini söyledi.

BAKANLIK: EMSAL ARTIŞI YETKİSİ BELEDİYEDE

Emsal artışı taleplerinde Bakanlık ve yerel yönetimlerin topu birbirine attıklarını belirten İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, "Bakanlığa emsal artışı için gidip görüştüğümüz zaman, bizlere bu emsal artışı yetkisinin kendilerinde olmadığını ve yetkiyi yerel yönetimlerin yani belediyelerin verebileceğini söylüyorlar. Bizlere belediyeleri çalıştırın ve sizlere emsal artışı versinler diyorlar. Bizde bakanlıklardan aldığımız görüşler sonrası çözüm bulabilmek adına tabii ki belediyelere başvurumuzu yapıyoruz ancak burada bizlere yetkinin belediyelerde olmadığını, belediyelerin böyle bir karar alması durumunda odaların karara itiraz edeceğini söylüyorlar. Biz artık belediye ve bakanlık arasında mekik dokumaktan da yorulmuş durumdayız. Yetki kimde? Biz depremzedeyiz. Bir gecede tüm her şeyini kaybetmiş insanlarız. Biz sadece diyoruz ki yetki kimde olursa olsun, hangi parti olduğu hiç fark etmez, biz mağdur olanların sorununu kim çözecekse çözsün artık! Tüm partiler birleşip bir komisyon kurulsun ve bu komisyon bakanlıklar ile görüşüp sonucu bize bildirsinler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum