Emlak Vergisinin 2. Taksit Ödemesinin Son Günü 30 Kasım

Emlak Vergisinin 2. Taksit Ödemesinin Son Günü 30 Kasım

2021 yılına ilişkin Emlak vergisi 2. taksit ödeme süresinin, bu ayın bitiminde sona erecek. Milyonlarca mükellef, emlak vergisinin nasıl ödeneceğini araştırıyor.

A+A-

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım'da başlamıştı. 
Türkiye genelinde milyonlarca mükellefi olan emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım'da bitiyor. Emlak vergisinin ikinci taksitlerini ödeyecek kişiler için süre 3 gün sonra sona eriyor. 

Emlak vergisi borcu nasıl öğrenilir? 

Milyonlarca gayrimenkul sahibi, kendilerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için harekete geçti. Mükellefler, emlak vergisi sorgulamasının nasıl yapıldığını ve borçlarının olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor.

Gayrimenkul sahiplerinin, emlak vergisinin ikinci taksitini ödemeden önce e-Devlet aracılığıyla Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından sağlanan İnternet Vergi Dairesi'nden borçlarını sorgulamalı. 

Emlak vergisi borçları E-devlet aracılığıyla öğrenilebiliyor. İlk önce gayrimenkul sahibinin E- Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı hizmet sayfasına girmesi daha sonra da Vergi Borcu sorgulama bölümüne tıklaması gerekiyor. T.C. kimlik no ve E -Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmasının ardından vergi borcu sorgulanabiliyor. Mükellefler borç sorgulamalarının belediyelerden de yapabiliyor. 

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul sahibi olan kişilerin yükümlü olduğu emlak vergisi ödemeleri birkaç farklı yoldan yapılabiliyor. Emlak vergisi ödemeleri gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediye aracılığıyla yapılabiliyor. 

Aynı zamanda vergi ödemeleri, kişisel internet bankacılığı, banka ATM'leri ve bankalar aracılığıyla da yapılabiliyor. 

Emlak vergisi 2'nci taksit ödeme seçenekleri şu şekilde:

1. Gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyenin banka hesabına havale ya da EFT ile ödeme yapılabilir.

2. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi aracılığıyla da emlak vergisinin ödenmesi mümkün.

3. E-Devlet sistemi aracılığıyla da çeşitli vergi borçlarının ödemesi yapılabiliyor. 

Emlak vergisi bedeli hesaplama 

Emlak vergisi ödeyecek mükellefler bu bedellerin nasıl hesaplandığını da merak ediyor. Peki emlak vergisinde ödenecek tutarlar nasıl hesaplanıyor? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulün rayiç bedeli tespit ediliyor. Bunun üzerine yüzde 4.55 ilave ediliyor; bu yeniden değerleme oranının yarısı kadar oluyor, çıkan sayıya ve gayrimenkulün cinsine göre ödeme miktarı belirleniyor. 

Kredi kartıyla ödeyebilirsiniz

Belediyelerin internet sitelerinden online şekilde ödenebilen miras ve emlak vergisi ödemelerine kredi kartıyla ödeme yapabilme imkanı getirildi. 

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) konuya ilişkin açıklamasında, vergi daireleri tarafından alınan bütün vergi, harç ve idari para cezalarının ödemeleri, anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.