Emlak Vergisi Ödemelerinde Yüzde 25 İndirim Fırsatı

Emlak Vergisi Ödemelerinde Yüzde 25 İndirim Fırsatı

yeni binadan ev alanlar emlak vergisini yüzde 25 daha indirimli olarak ödüyor. Emlak vergisi ödemelerinde muafiyet ve indirim hakları nelerdir?

A+A-

Emlak vergisi ödemeleri devam ederken vatandaşların dikkat etmeleri, gözden kaçırmamaları gereken noktalar var. Yasal düzenlemeler çerçevesinde emlak vergisi ödemelerinde bazı vatandaşların muafiyet hakları bazı vatandaşların ise indirimli ödeme fırsatları bulunuyor. Evi olanların vergi ödemelerinden önce mutlaka bilmeleri gereken o hususlar. 

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİNDE YÜZDE 25 İNDİRİM FIRSATI

Emlak vergisi ödemelerinde bilinmesi gereken en temel noktalardan birisi muafiyet hakkı. Muafiyet kapsamında olanlar emlak vergisi ödemezler, eğer bilmeden ödeme yapmışlarsa geri iade alırlar. Emlak vergisi ödemelerinde sağlanan muafiyet haklarının bir kısmı vatandaşların kendi durumlarına göre oluşurken bir kısmı da alınacak konutun özelliklerine sağlanır. Buna göre muafiyet kapsamında olanlara dair liste;

Kendi Durumu Kapsamında Muaf Olanlar

Emekli maaşı dışında geliri olmayan emekliler, düzenli geliri buunmayanlar, engelli vatandaşlar, gaziler, vefat eden emekli, gazi, engelli yakınları ile brüt m2 büyüklüğü 200 m2 altında tek bir evi olanlar emlak vergisi ödemezler. 

Yapının Durumuna Göre Muaf Olanlar 

Yukarıda yer alan liste dışında ayrıca bazı vatandaşlar da aldıkları konutların özelliklerine göre emlak vergisi ödemelerinden muaf olurlar. Satışı yapılan Hazine’ye ait taşınmazlar 5 yıl süre ile Emlak Vergisi’ne tabi tutulamıyor. Bu evlerden alanlar emlak vergisinden muaf oluyorlar. Ayrıca yeni inşa edilmiş binlaardan ev alanlar emlak vergisi ödemelerini daha indirimli yapıyorlar. Yeni binalardaki evleri için vergi ödeyecek vatandaşlar 4'te 1 oranında indirim hakkından yararlanırlar. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.