Emlak Vergisi Ödemeleri İçin Son Gün!

Emlak Vergisi Ödemeleri İçin Son Gün!

Tapu sahiplerinin her yıl 2 taksit olarak ödediği emlak ve çevre temizlik vergisinin ilk taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Ödemesini bugün içerisinde yapmayanlar daha sonra cezalı olarak öddeyecek.

A+A-

Konut, iş yeri, arsa ve arazi sahipleri için emlak vergisi taksit ödemeleri, gayrimenkul türüne büyüklüğüne göre farklılık gösteriyor.

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemelerini vaktinde yapmayanlara gecikme halinde yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacak. Söz konusu bu ödemeler e-Devlet üzerinden banka kartları ile yapılabilecek. 

Mart ayının başından mayıs ayının sonuna kadar ödenen emlak vergileri için geri sayım başladı. Muafiyet için en önemli kriter; mülk sahibinin tek bir konutunun olması ve bu konutunun brüt 200 metrekareyi aşmaması olacak. Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. İşte, emlak vergisi ödemeleri hakkında bilgiler.

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 1'inci taksit ödemeleri için verilen süre bugün sona eriyor.

Her yıl sene şekilde belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi 2 taksite de bölünebiliyor. Ödeme yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname de dolduruluyor.

Yine paylaşılan detaylara göre, emlak vergisi, düzenli şekilde belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Emlak vergisi, tek seferde ödenebileceği gibi iki taksite de bölünebilir. Söz konusu vergi için ilk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; 2. taksitlendirme ise kasım ayında yapılıyor.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Verilen bilgilere göre, emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenirken, ikinci taksitlerin de kasım sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Belediyelerin internet sitesinden kredi kartıyla ödeme imkânı da bulunuyor. Ayrıca süresinde ödenmeyen vergiler için aylık yüzde 2.5 oranında gecikme zammı uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.