Emlak Vergisi 1. Taksit Son Ödeme Bugün Doluyor!

Emlak Vergisi 1. Taksit Son Ödeme Bugün Doluyor!

31 Mayıs 2022 tarihi itibari ile emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi dolacak. Bugün mesai saati bitimine kadar emlak vergisinde borçlarını ödemeyen taşınma sahipleri gecikmeye düşecek ve gecikme zammı cezası ödemek zorunda kalacak.

A+A-

Milyonlarca ev sahibi, arsa, işyeri, tarla, dükkan sahibini ilgilendiren emlak vergisi için son ödeme tarihi alarmı verildi. Taşınmaz sahiplerinden belirlenen muafiyet şartlarını taşımayan kişiler her sene düzenli olarak emlak vergisi ödemektedir. Emlak vergisi ödemesi her sene Mart ayında başlamakta olup isteyen kişiler bu ödemeyi tek bir seferde yapabileceği gibi isteyen kişiler için 2 eşit taksit halinde ödeme imkanı da bulunmaktadır. 

Tek seferde peşin ödeme ya da 2 taksit halinde ilk taksit ödemesini yapacak olan kişiler için son ödeme tarihi için uyarı yapıldı. Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi bugün doluyor. 31 Mayıs 2022 tarihi itibari ile emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi dolacak. Bugün mesai saati bitimine kadar emlak vergisinde borçlarını ödemeyen taşınma sahipleri gecikmeye düşecek ve gecikme zammı cezası ödemek zorunda kalacak. 

EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ 2022 NE ZAMAN DOLACAK?

Konut, işyeri, arsa, yazlık, depo, tarla, hobi bahçesi gibi taşınmaz malı olan kişiler Maliye Bakanlığı tarafından emlak vergisi mükellefi olarak kabul edilmekte olup, emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınan kişilerin dışında olan tüm taşınmaz sahipleri emlak vergisi ödemekle yükümlüdür. Tüm vergi türlerinde olduğu gibi emlak vergisinde de belirli ödeme dönemleri tanımlanmakta olup mükellefler için süreç Mart ayı itibari ile başlamaktadır. 

Emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 31 Mayıs 2022 olarak uygulanmaktadır. Emlak vergisi borcu olan kişiler bu tutarı peşin olarak tek seferde bugün mesai bitimine kadar ödeyebilecekleri gibi istemeleri durumunda ise 2. taksit ödemesini Kasım ayında yapacak şekilde 2 eşit taksit halinde de yapabilmektedir. 

1 aylık gecikme

EMLAK VERGİSİ GECİKME ZAMMI CEZASI 2022 HESAPLAMA! EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Vergi borçları ödemesi zorunlu olan borçlar olup emlak vergisi borcu olan kişilere belediyeler gecikme zammı cezası uygulamaktadır. 5 bin liralık emlak vergisi borcunun aylık gecikme cezası 80 TL olarak hesaplanmaktadır. 

1 yıllık gecikme cezası

Aynı borcun 1 senelik gecikme cezası toplamı ise 960 TL olarak hesaplanmakta olup borcu olan taşınmazın satışında mutlaka tapuda borcu yoktuk yazısı istenmekte olup, evinizi satarken bu borcu toplu olarak peşin ödemeniz zorunludur. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.