Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi Ödemesinde Son 3 Gün!

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi Ödemesinde Son 3 Gün!

Mesken, işyeri, arsa ve araziler için vergi dönemi 30 Kasım'da sona eriyor. Henüz ödeme yapmamış mükellefler vergi borcunu önümüzdeki 3 gün içerisinde ödeyebiliyor.

A+A-

Mesken, işyeri, arsa ve araziler için vergi dönemi 30 Kasım'da sona eriyor. Henüz ödeme yapmamış mükellefler vergi borcunu önümüzdeki 3 gün içerisinde ödeyebiliyor. Ödemenin Aralık ayına sarkması durumunda mükellef, aylık vergi cezaları ile karşılaşabiliyor. 

Vergi, ilçe belediyesinin tahsilat veznelerinde ödenebildiği gibi "e-belediye" ile internet üzerinden online olarak da ödenebiliyor.

Bu ay 2. taksitleri ödenen emlak ve çevre temizlik vergisini, 2016 yılı içerisinde taşınmaz satın alan kimseler ödemiyor. Vergi mükellefiyeti edinim tarihinden bir sonraki sene başlıyor. Dolayısı ile bu sene mülk alanların vergi sorumluluğu önümüzdeki sene başlıyor. Ancak alınan taşınmaz mallar için sene sonuna kadar ilçe belediyesine beyanname verilmesi şart.

Kimler hangi vergiden muaf?

Emlak vergisini, tüm gayrimenkul sahipleri öderken, çevre temizlik vergisini yalnız mesken ve işyeri kullanıcıları ödüyor. Çöp vergisi olarak da bilinen bu çevre temizlik vergisi arsalar için ödenmiyor. Aynı zamanda kullanılmayan boş yapılar da çöp vergisinden muaf tutuluyor. Muafiyet için belediyeye bildirimde bulunulması gerekli.

Emlak vergisinde ise tek mesken muafiyeti bulunuyor. 200 metrekare büyüklüğünü geçmeyen tek eve sahip geliri olmayan kimseler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Bunun için yine belediyeye bir dilekçe ile müracaat ediliyor.

Muafiyetten habersiz ödeme yapan kimseler, ödedikleri bedeli 5 sene geriye dönük bir şekilde geri alabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.