Düşük Faizli Konut Kredisine 133 Bin Kişi Başvurdu

Düşük Faizli Konut Kredisine 133 Bin Kişi Başvurdu

Kamu bankalarının 0.64 faizli konut kredi kampanyasına 133 bin başvuru yapıldı. Berat Albayrak, 101 binin üzerinde vatandaşa 25 milyar lirayı aşan tahsis yapıldığını belirtti...

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konut kredisi kullanımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak, "Düşük maliyetli konut kredisi 133 bin başvuruyu geçti" dedi. Albayrak, 101 binin üzerinde vatandaşa 25 milyar lirayı aşan tahsis yapıldığını kaydetti. 

Bakan Albayrak, Türkiye'nin tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ile mücadelede aldığı önlemler sayesinde, normalleşme dönemine en hazır, ekonomik açıdan en az etkilenmiş şekilde giren ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti. 

Berat Albayrak, şöyle konuştu: 

"Normalleşme sürecinin bu aybaşında hız kazanmasıyla, Ekonomi Kalkanı Paketinde halihazırda alınmış olan tedbirlerin etkisi ve bunlara ilaveten bu ayın başında kamu bankalarımızın öncülüğünde, konut, motorlu taşıtlar ve çeşitli sektörlere yönelik başlatmış oldukları kampanyalar ile üzerinde çalışmakta olduğumuz yeni istihdam paketi önümüzdeki dönemde ekonomideki iyileşme sürecini destekleyecektir. Normalleşme süreci kapsamında devreye aldığımız, tarihin en düşük maliyetli konut kredisi bugüne kadar, 133 bin başvuruyu geçti. Şu ana kadar 101 binin üzerinde vatandaşımıza yaklaşık 25 milyar TL tahsis yapıldı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.