Dudullu Bostancı Metro Hattında Son Durum 2020

Dudullu Bostancı Metro Hattında Son Durum 2020

2016 yılında inşaatına başlanıp 2019 yılında inşaatı duran Dudullu Bostancı metro hattının inşaatı temmuz 2020'de yeniden başladı. Metro hattında inşaat çalışmaları devam ederken İBB başkanı Ekrem İmamoğlu bu hattı bitirmek istediklerin belirtti.

A+A-

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Dudullu-Bostancı metro hattının yapımına, 26 Şubat 2016 tarihinde başladı.

Çalışmalar, 2019 yılının Mart ayında adeta durma noktasına geldi. 23 Haziran 2019 seçimlerinin ardından göreve başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, durmuş metro hatları konusuna öncelik verdi ve finans kaynağı bulma konusuna yoğunlaştı. Dudullu-Bostancı metro hattındaki çalışmalar da finans kaynağı bulunmasının ardından yeniden başlamış oldu. 10 Temmuz 2020 tarihinde hattın Kayışdağı İstasyonu şantiyesinde, “Dudullu-Bostancı Metro Hattı Yapım İşleri Yeniden Başlıyor” başlıklı tören yapıldı. Başkan Ekrem İmamoğlu, düzenlenen törenle, durmuş hattaki çalışmaları yeniden başlattı.

“DURMUŞ BİR HAT OLARAK TESLİM ALMIŞTIK BURAYI”

Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 2 aylık bir süre sonunda yine Dudullu-Bostancı Hattı’nda ve otopark inşaatında incelemeler yaptı. İnceleme gezisinde İmamoğlu’na; Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin ve Metro A.Ş. Genel Müdürü Özgür Soy da eşlik etti. Alpkökin ve Soy’dan çalışmalarla ilgili bazı bilgiler alan Ekrem İmamoğlu, inceleme gezisiyle ilgili değerlendirmelerini de istasyon alanında yaptı . Hattaki çalışmaların oldukça hızlandığını vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:
“Açıldığı andan itibaren, 450-550 bin kişi günlük yolcu sayısına erişme ihtimali olan, güçlü bir hat. Hem deniz yoluyla buluşması hem Dudullu da sanayi tesisleriyle, başta Marmaray  olmak üzere diğer hatlarla kesişmesi, bu hattı çok değerli bir konuma taşıyor. 2021’de biz, bu hattı hayata geçirmek istiyoruz. Hem burada öz finansmanı konusunda belediyemizin hem de diğer dış kaynaklar noktasında, çok verimli olacağını bildiğimiz bu hatta dönük, yoğun bir gündemle tanışıyoruz. Durmuş bir hat olarak teslim almıştık burayı. Etkin hale getirmek, bizi memnun etmiştir. Ama bizi esas mutlu edecek olan, burayı tümüyle bitirmiş olmak. Kaldı ki burası, bir transfer noktası. Burada 900 araçlık, Kozyatağı’nda 2 bini aşan bir otoparkımız var. Burası, aynı zamanda ‘park et-devam et’ modelimiz için de çok kıymetli noktalar.”

“BÜTÜN GÜCÜMÜZLE HATTI BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Hattın deniz ulaşımıyla bağlantı noktasında da önemli olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, “Bir anda İstanbulluyu deniz yoluyla, raylı sistemle, diğer toplu taşıma unsurlarıyla bir araya getirerek, bir modelle trafiği rahatlatmış hale getireceğiz. Pandemiyle beraber toplu taşımanın, hatta mesainin tekrar ele alındığı bu dönemlerde, böylesi rahatlatıcı çalışmaların bir an önce kazandırılması, 16 milyon İstanbullunun ve de çok değerli misafirlerimizin, turistlerimizin rahat edeceği bir şehir ortamını yaratmış olacağız. Bütün gücümüzle, var gücümüzle bu hattı bitirmek ve İstanbulluya kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

4 İLÇEDEN GEÇECEK 13 İSTASYON OLACAK

Dudullu-Bostancı metro hattı; Dudullu istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile Kozyatağı istasyonunda M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı ile Mevlana istasyonunda Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattı ile Bostancı istasyonunda ise Marmaray işletmesi ile entegre olacak. Kadıköy, Maltepe, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinden geçecek metro hattında, 13 istasyon (Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlâna, İmes, Modoko, Dudullu, Huzur, Parseller) bulunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.