Doğançay'da Sit Alanları İmara Açılıyor!

Doğançay'da Sit Alanları İmara Açılıyor!

Bayraklı Doğançay mahallesi sınırları içerisinde yer alan 25. Grup doğal sit alanının statüsü değiştirilerek Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescillendi ve yapılaşmanın önü açıldı.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte Bayraklı Doğançay mahallesindeki bazı sit alanları yapılaşmaya açıldı. Bayraklı Şehir Hastanesi ve TOKİ Rezerv alanlarının yanında yer alan ve Atatürk Ormanı olarak adlandırılan doğal sit alanı yapılaşmaya açılacak.

Resmi gazetede yayınlanan karar şu şekilde:

İzmir ili, Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde yer alan 25. Grup Doğal Sit Alanı aşağıdaki haritada gösterildiği şekliyle Bakanlık Makamının 21.03.2023 tarihli ve 6019815 sayılı Olur'u ile "Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edilmiştir.

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in 2. maddesinin (j) bendinde yer alan "Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete'de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süreyle duyurulur." hükmü gereği ekteki haritada belirtilen doğal sit alanının tescili tebliğ olunur.

bayrakli-imara-acilacak-yerler.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.