Dikili Belediyesi'nden Satılık 20 Arsa

Dikili Belediyesi'nden Satılık 20 Arsa

Dikili Belediye Başkanlığı Uzunburun, Salimbey, Demirtaş, İsmetpaşa, Kıroba ve Salihler mahallesindeki 20 adet arsa ile bir adet evi satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa ve tarlaların fiyatı 120 bin TL 600 bin TL arasında değişiyor.

A+A-

Dikili Belediye Başkanlığı Uzunburun, Salimbey, Demirtaş, İsmetpaşa, Kıroba ve Salihler mahallesindeki 20 adet arsa ile bir adet evi satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsa ve tarlaların fiyatı 120 bin TL 600 bin TL arasında değişiyor. 

dikili-belediyesi-satilik-arsa.png

1-)Yukarıda niteliği tahmini bedeli geçici teminatı ve ihale tarih , saati belirtilen taşınmazların satış ihalesi ;2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesine göre açık teklif (arttırma) usulü ile Belediye Kültürevinnde ve Encümen huzurunda şartname gereğince yapılacaktır.  

2-)Muhammen bedeller yukarıdaki cetvelde gösterilmiştir.   

3-) İhaleye Katılacaklardan İstenen Belgeler;  

A-Gerçek Kişilerden;

a-) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.) 

b-) Geçici Teminat Bedeli Makbuzu

c-) Nüfus Cüzdanı Sureti (e-devlet)

d-) Kanuni tebligat adresi (muhtarlık-e-devlet)

e-) Vekaleten katılıyor ise 2020 yılında onaylı vekaletname (Noterden)

f-) Belediye ve Vergi Dairesinden alınacak borcu yoktur belgesi

g-)İhale Doküman Bedeli Makbuzu

B-Tüzel Kişilerden;

a-) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)

b-) Geçici Teminat Bedeli Makbuzu

c-) Nüfus Cüzdanı Sureti

d-) Kanuni tebligat adresi

e-)İmza Sirküsü (Noterden)

f-) Vekaleten katılıyor ise 2020 yılında onaylı vekaletname (Noterden)

g-) Belediye ve Vergi Dairesinden alınacak borcu yoktur belgesi

h-)İhale Doküman Bedeli Makbuzu

ı-)Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret, Sanayi , Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi)

4-Uzunburun Mahallesi 122 ada 06.03.2007 tarih İl İdare Kararı ile onaylı imar planında; serbest nizam 2 kat konut (taks:0,25-kaks:0,50) 138 ada 2,3,5 parsel . 137 ada 1,2 parsel, 123 ada 2,3,6 parsel, 142 ada 1,2,3,4,6 parseller ayrık nizam 2 kat konut (taks:0,25-kaks:0,50) alanında kalmaktadır. Salimbey Mahallesi 1/25.00 ölçekli Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Nazım İmar planında tarım alanı olarak planlı alanda   kalmaktadır. Demirtaş Mahallesi 219 parsel 1/25.000 ölçekli nazım imar planında tarım alanı olarak planlı alanda kalmakta olup, yapılaşmaya yönelik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görüşü alınması gerekmektedir.İsmetpaşa Mahallesi 579 ada 1 parsel 1/1.000 ölçekli uygulama imar planında günübirlik tesis alanında (Yükseklik 4,50m tek kat emsal 0,08) kalmaktadır. İsmetpaşa Mahallesi 482 ada 2 parsel ayrık nizam 2 kat konut (yapılaşma koşulu: yönetmelik(0,40) alanında kalmaktadır. Kıroba Mahallesi 211 parsel Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı 1/25.000 ölçekli nazım imar planında , plan dışı alanda 3. Derece arkeolojik sit sınırları     içerisinde kalmakta olup, her türlü fiziki ve inşai uygulama öncesinde İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan izin alınması gerekmektedir. Taşınmazın içerisinde tahmini 350 adet zeytin ağacı bulunmaktadır. Salihler Mahallesi 663 parsel 1/25.000 ölçekli Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi nazım imar planında düşük yoğunluklu mevcut konut alanı taks:0,30 – kaks:0,60 2 kat olarak planlı alanda kalmaktadır.

5-Geçici teminat bedelleri Dikili Halk Bankası 07000006 Dikili Belediyesi ‘İhale Teminat Hesabına ‘yatırılacaktır. Şartname 200 TL. karşılığında Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden temin edilecektir.

6-İhaleye katılabilmek için; 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak ve anılan Kanun ve Yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak şarttır.            

7-İhale bedeli şartnamesindeki süre içinde ödenecektir, süresi içinde ödenmediği takdirde geçici teminat Belediyemize irat kaydedilir.

8- İhale için talipli gelmediği taktirde 20.08.2020 tarih, aynı saat ve yerde, aynı şartname ile yapılacaktır.                    

9-İstekliler Şartnamelerdeki yazılı belgeleri eksiksiz olarak sunmak zorundadırlar.                 

10- İhale ile ilgili olarak her türlü vergi , resim harçları ve diğer giderleri ödemek, istekliye aittir satışa ilişkin her türlü vergi, resim harç ve diğer giderleri ödemek istekliye aittir. 

11-Taşınmazın fuzuli işgal altında bulunması halinde; Belediyeye, fuzuli şagili bu taşınmazdan tahliye için hiç bir sorumluluk yüklenmez ve alıcı bunu belediyeden isteyemez.                                            

12- Encümen Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İlan Olunur.                        

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.