Denizli'de Müteahhitler Yeni Alanların İmara Açılmasını Bekliyor

Denizli'de Müteahhitler Yeni Alanların İmara Açılmasını Bekliyor

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, kentte konut stoklarının bittiğinini, müteahhitlerin yeni projelere başlamak için yeni alanların imara açılmasını beklediğini söyledi.

A+A-

Denizli Ticaret Odası'nın eylül ayı meclis toplantısı Salih Sarıkaya başkanlığında online olarak gerçekleştirildi. Gündemdeki konuların görüşülmesinden sonra DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye ve Denizli’deki ekonomik gelişmelerle ilgili üyelere bilgi verdi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, konut kredisi faiz oranlarının düşürülmesiyle ipotekli konut satışının yüzde 123 arttığını, konut sektöründe yurt genelinde binin üzerinde net bir istihdam artışı olduğu belirtti. 

Dünya Gazetesi'nden Osman Nuri Boyacı'nın haberine göre; yakalanan ivmeyi desteklemek için ilk elde konut kredisi faizlerinin 0,99'un altında tutulmasını talep eden Erdoğan, “Oda olarak başlattığımız kampanyayla Denizli'de konut stokları eridi. Müteahhitler yeni alanların imara açılmasını bekliyor" şeklinde konuştu.

Ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler ve sağlanan desteklerin etkisiyle, hızlı bir toparlanma sürecine girildiğine dikkat çeken Başkan Erdoğan, Ekonomik Güven Endeksi'nin yüzde 3,1 artarak 88,5'e çıktığını kaydetti. Erdoğan, “Türkiye İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'nde de benzer bir durum görüldü. Nisanda 33'e kadar gerileyen endeks, temmuzda 57'ye kadar çıkarak, Şubat 2011'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Bizim hazirandan bu yana son birkaç aydır dile getirdiğimiz gibi, ekonomistler de artık 'dipten dönüş başladı demeye başladı. Bu dönemde, iş dünyamıza sağlanan kredi genişlemesi, KDV indirimleri ve kısa çalışma ödeneği imkânı, ekonomimizi koronavirüsün etkilerinden koruyan 3 katlı maske görevi gördü” açıklamasında bulundu. 

"Ağustosta konut satışında yüzde 29'luk artış oldu" 

Konut satışlarının, geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 24 arttığına da vurgu yapan Erdoğan, Denizli'de müteahhitlik sektörünün yeni alanların imara açılmasını beklediğine dikkat çekti. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ağustosta, Denizli’de 1.973 konut satıldı. Geçen yıla göre, yüzde 29'luk bir artış yakaladik. Ülkemizde ise, ağustosta satılan konut sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 54 artışla 170 bin 408 oldu. İpotekli konut satışı, yüzde 123 arttı. Yılın ilk yarısında, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 45,5 arttı. İnşaat sektöründe, yurt genelinde 140 binin üzerinde net bir istihdam artışı oldu. Bu, son iki yıldır hiç görülmeyen bir durum. Sektörde, bu trendin devam edeceği beklentisi de hâkim. Bunu desteklemek için ilk elde konut kredisi faizleri 0,99’un altında tutulmalı. Böyle bir gelişme, dolaylı olarak inşaatın etkilediği 200'ün üzerindeki sektöre de pozitif yansır. DTO olarak, geçen yıl, kentimizdeki bankalarla protokol imzalayıp, üyelerimize özel 0,89 faiz oranıyla kredi imkânı oluşturmuştuk. Bu sayede, konut stokumuzu erittik. Şimdi de müteahhitlik sektörümüz, yeni alanların imara açılmasını bekliyor."

Erdoğan, DTO'ya yılbaşından bu yana 1015 firmanın kayıt yaptırdığını, üye sayılarının 18 bin 478'e ulaştığını da belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.