Denizli Şehir Hastanesi İçin İkinci İhale: Maliyeti 164.5 Milyon TL Arttı!

Denizli Şehir Hastanesi İçin İkinci İhale: Maliyeti 164.5 Milyon TL Arttı!

Denizli Şehir Hastanesi için 4 ay arayla ikinci ihale düzenlendi. İkinci ihaleyle beraber en düşük teklif 164,5 milyon TL artış gösterdi.

A+A-

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Denizli Şehir Hastanesi'nin ihalesini kaleme aldı.

İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Denizli Şehir Hastanesi hakkında ilginç bir gelişme yaşandı. Önce hatırlanması gereken bir bilgi bulunuyor:

Sağlık Bakanlığı, “yeni nesil” Denizli Şehir Hastanesi ihalesini 21/b usulü ile 30 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

O ihalede 1000 yatak kapasiteli hastane için, bakanlıkça belirlenen yaklaşık maliyet 1.389.418.006 TL 84 kuruş olarak belirlenmişti.

Sekiz şirketten en düşük teklifi 1 milyar 34 milyon TL ile Ekşioğlu Yönetim ve Ekşihan ortaklığı tarafından sunuldu. Sonuçta bir sözleşme olup olmadığı ise belirtilmedi. Yetkililerden ve siyasilerden konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

6 MAYIS'TA YENİ İHALE

Denizli Şehir Hastanesi için 6 Mayıs tarihinde bir ihale daha gerçekleştirildi. Bir eksikle, aynı şirketler tarafından teklifler sunuldu. Bu kez yaklaşık maliyet: 1.553.848.970,00 TL olarak belirlendi. Maliyet 4 ayda 164.5 milyon TL yükseldi. 

Bu kez en düşük teklif, Ermit Mühendislik+Özge İnşaat ortaklığı tarafından 1 milyar 189 milyon TL olarak verildi. Dört ayda “en düşük teklif” 155 milyon TL yükseldi. 

İlk ihaleye ne oldu? İptal mi edildi ve neden iptal edildi? İkinci ihaleye neden bir eksikle aynı firmalar davet edildi? Neden Kalyon ilk ihalede var ikinci ihalede yok? Bunların nedenleri bilinmiyor. 

Dört ay arayla gerçekleştirilen ve gizli tutulan iki ihaledeki teklifler şu şekilde:

denizli-sehir-hastanesi-ihalesi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.