Danıştay Bazı Maddeler İçin Yürütmeyi Durdurma Kararını Kaldırdı

Danıştay Bazı Maddeler İçin Yürütmeyi Durdurma Kararını Kaldırdı

Danıştay'ın Planlı Alanlar imar Yönetmeliği'nin iptal edilen maddeleri ile ilgili kesin kararı netleşti. Maddelerinin bazılarını kabul görürken, bazı maddelerin yürütmeyi durdurma kararı kaldırdı. K

A+A-

İzmir Müteahhitler Derneği başkanı İslam Yıldırım TMMOB Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve Makine Mühendisleri Odası'nın açtığı davalar sonucunda Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan planlı alanlar imar yönetmeliği ile alakalı son bilgileri paylaştı.

Yıldırım, "Danıştay, TMMOB ve Şehir plancıları odasının iptalini istediği maddelerin bir kısmını kabul görüp, diğer kısmını reddettiğini bilgisini aldık" dedi.

Danıştay'ın gerekçeli kesin kararını bayrama kadar olan süreçte açıklayacağını belirten Yıldırım, "iptal edilen maddelerle alakalı Çevre Şehircilik Bakanlığı ivedilikle iptal edilen maddelerin değiştirip yürürlüğe sokmayı planlamaktadır" ifadesini kullandı.

OTOPARK YÖNETMELİĞİ UZATILACAK MI?

Otopark Yönetmeliği'nin uzatılması ile ilgili girişimlerin devam ettiğini belirten Yıldırım konu ile ilgili olarak şu sözleri sarfetti, "Haziran ayında yürürlüğe girecek olan otopark yönetmeliğinin uzatılması noktasında resmi bir açıklama olmamakla beraber; Yönetmeliğin uzatılması yönünde iyimser olduğumuzu kamuoyunun bilgisine arz ederim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.