Çukurova Havalimanı İnşaatında 1000 Kişi İstihdam Edilecek

Çukurova Havalimanı İnşaatında 1000 Kişi İstihdam Edilecek

Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçrilecek olan ve 2,5 yılda tamamlanması planlanan Çukurova Havalimanı projesinde 1000 kişiye istihdam sağlanacak.

A+A-

Terminal Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp Delimollaoğlu, ihalesini aldıkları Çukurova Havalimanı inşaatında bin kişilik yeni istihdam fırsatı sağlayacaklarını açıklardı. 

Devlet Havalimanları Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen Çukurova Havalimanı ihalesini kazandıklarını anlatan Mehmet Alp Delimollaoğlu, "Korona virüs nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan istihdamı korumak adına önemli adımlar atıyor. Biz de Terminal Yapı olarak ülkemize bin kişilik yeni istihdam kazandıracağız'' ifadelerini kullandı.

Delimollaoğlu,  ''Yılda 10 milyon yolcu kapasitesine göre tasarlanan Çukurova Havalimanımız, ülkemiz adına büyük stratejik öneme sahip olacak. Çukurova Havalimanı; Doğu Akdeniz ve Çukurova Havzasını, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile hem yolcu hem de kargo faaliyetleriyle ile birleştiren bir merkez haline gelecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ihaleyi onaylar onaylamaz kolları sıvayıp çalışmalara başlayacağız ve en az bin kişiye istihdam sağlayacağız. Çukurova Havalimanı projesi devletimize hiçbir mali yük getirmeyeceği gibi DHMİ'ye de 100 milyon Euro kira bedeli ödenecek'' açıklamasında bulundu. 

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen Çukurova Havalimanı'nın 2,5 yıl boyunca devam edeceğini sözlerine ekleyen Delimollaoğlu, "Koronavirüs salgınına ve ekonomik durgunluğa rağmen Çukurova Havalimanı için uluslararası finansman kuruluşlarıyla ön anlaşmaları tamamladık. Yabancı kuruluşlar da Çukurova Havalimanının öneminin farkında. Havalimanının yapım aşamasında bin, işletme döneminde de 500 kişi istihdam edeceğiz. İstihdamın öneminin arttığı bugünlerde Çukurova Havalimanı örnek bir model olacak. Çok stratejik bir havalimanı kazanacağımız için ülkemiz adına çok heyecanlıyız" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.