Çiğli'de 193 Hektarlık Alanın İmar Planı Askıya Çıktı

Çiğli'de 193 Hektarlık Alanın İmar Planı Askıya Çıktı

Çiğli’nin Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli mahallerini kapsayan 193 hektarlık alanın imar planları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’nin Anadolu Caddesi Kuzey Doğu Bölümü ile Balatçık kısmını kapsayan 193 hektarlık alanın imar planlarında revize yapıldığını duyurdu.

Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı. Planın ana amacı 2020’de onaylanan imar planının uygulamasında yaşanan çözmeye yönelik olduğu ifade edildi.

Askıya çıkan planlara Çiğli Tramvayı güzergahı eklenirken, planda yer alan ticaret, turizm ve konut ve akaryakıt alanlarının kaldırıldığı görüldü. Planlarla birlikte bölgenin nüfusu 18 bin olarak yeniden düzenlendi.

cigli-imar-plani.png

Plan açıklama raporunda şu ifadeler yer aldı:

İzmir İli, Çiğli İlçesi, Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı kararları belirlenirken; meri plan olan Çiğli (Anadolu Caddesi Kuzey Doğu Bölümü ve Balatçık Kesimi) 1/5000 ölçekli Nazım İma Planı ve Revizyonu kararları ve alt ölçekli plan kararları ve bu doğrultuda alanın büyük ölçüde uygulama görmüş ve yapılaşmalarını tamamlamış olması göz önünde bulundurulmuştur.

Mevcut mülkiyet dokusu, yapılaşmalar, arazi kullanım durumu, sınırlar, onaylı imar planı kararları, mekansal analizler ve diğer tüm çevresel faktörler ile ilgili kurum ve kuruluş görüşleri kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisince 14.09.2019 tarih ve 97509404.301.848 sayılı kararı ile uygun görülerek Başkanlık Makamınca 17.01.2020 tarihinde onaylanan Çiğli (Anadolu Caddesi Kuzey Doğu Bölümü ve Balatçık Kesimi) 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Revizyonu Planının genel kararları doğrultusunda yaklaşık 193ha. alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu hazırlanmıştır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.