Çiğli Vergi Dairesi'nden 5 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Çiğli Vergi Dairesi'nden 5 Milyon TL'ye Satılık Arsa

Çiğli Vergi Dairesi Başkanlığı, İzmir'in Konak ilçesinde yer alan 1.330 metrekarelik arsayı açık artırmayla satışa çıkardı. Değeri 5 milyon TL olarak belirlenen arsanın ihalesi 5 Ekimde gerçekleşecek.

A+A-

Çiğli Vergi Dairesi Başkanlığı, İzmir'in Konak ilçesinde yer alan 1.330 metrekarelik arsayı açık artırmayla satışa çıkardı. Değeri 5 milyon TL olarak belirlenen arsanın ihalesi 5 Ekimde gerçekleşecek.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI
Çiğli Vergi Dairesi Müdürlüğü
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

1- Gayrimenkulün bulunduğu mahalle, cadde, sokak, kapı ve daire numarası: Kocakapı Mah.Konak/İzmir

2- Gayrimenkulün durumu, tapu kaydı, varsa kadastro çapı, evsafı ile hususi vasıfları, müştemilat ve eklentileri: İzmir İli Konak İlçesi 1809 ada 71 parsel toplam 1.330,00 m² yüz ölçümüne sahip arsadır. Üzerinde herhangi bir yapılaşma yoktur. Düzgün sayılabilecek dikdörtgen geometrik şekle ve eğimsiz arazi yapısına sahiptir. Yeşildere Caddesi ile demiryolu arasında bulunmaktadır. İmar paftasında taşınmazın içinden 15 ve 7 m’lik imar yolları geçmektedir. Parselin tamamı yol,yeşil alan ve dini tesis alanında kalmaktadır. .Camiler anıtsal yapı niteliği taşıdığından her türlü işlem için İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınması gerekmektedir. Arsa 194 sayılı İmar Kanununun 18.maddesine tabi olup, Konak Belediyesi Encümeninin 08.01.2002 tarih ve 45 sayılı kararı ile seçilen düzenleme sahası içerisinde kalmaktadır. Plan ve Proje Müdürlüğünce arsadan azami % 45 oranında Düzenleme Ortaklık Payı düşülerek,uygulama sonrası yeni oluşan adalardan hisselendirilerek askıya çıkacağı, yapılaşma şartının askı süreci sonrasında belirleneceği belirtilmiştir.

3- Gayrimenkul üzerindeki mükellefiyetler ve henüz vadesi gelmemiş rehinler: Yoktur

4-Satışın Gayrimenkul Üzerindeki Hangi Haklarla Birlikte Yapılacağı:

5-Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen rayiç değer: 5.000.000,00 TL ( % 8 oranında KDV, Damga Vergisi ve Tapu Harcı alıcıya aittir)


6- Artırmaya iştirak için alınacak teminatın tutarı: Gayrimenkule biçilen rayiç değerin %7,5 nispetinde olan 375.000,00 TL tutarında teminat alınması gerekmektedir.

Teminat olarak 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 10. maddesinin 1-4 üncü bentlerinde yazılı bulunan ; para, bankalar ve özel finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.), Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat "Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden % 15 noksaniyle değerlendirilir." kabul edilecektir.


7- Gayrimenkul hissesinin satışının yapılacağı yer, gün ve saat: Çiğli Vergi Dairesi Müdürlüğü (4. kat) 05.10.2022 Saat:11:00-11:10

8- İlgilenenler Gayrimenkul Satış şartnamesini Çiğli Vergi Dairesi Müdürlüğü Satış Servisinden (3. kat) alabileceklerdir

9- Teminatın yatırıldığına ilişkin makbuzun 05.10.2022 günü, saat 10:30’a kadar Satış Komisyonu Başkanlığına ibraz edilmesi gerekmektedir.

Gayrimenkulün ihale edilmesi halinde alınan teminat ihale bedelinden mahsup edilecektir. Malın alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 sayılı Kanun kapsamında doğacak yükümlülükler teminattan mahsup edilecek ve mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye irat kaydedilecektir.

10- Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’ini bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırma 7 gün daha uzatılarak; gayrimenkul, aynı mahalde, 12.10.2022 tarihinde aynı saatte tekrar artırmaya çıkarılacaktır.

11 - İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaimdir.

Yukarıda yazılı hususlar dışında başka bir bilgi almak isteyenler Çiğli Vergi Dairesi Müdürlüğüne müracaat edebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.