Çeşme'de Yıkımlar Başladı! 912 Binanın Yapı Kayıt Belgesi İptal Edilecek

Çeşme'de Yıkımlar Başladı! 912 Binanın Yapı Kayıt Belgesi İptal Edilecek

Çeşme'de deniz kenarında sit alanına inşa edilen taş bina Çevre ve Şehircilik İzmir il Müdürlüğü tarafından yıkıldı. İl müdürü Ömer Albayrak 912 binanın yapı kayıt belgesini iptal edeceklerini söyledi.

A+A-

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, denizden yaptığı denetimler kapsamında Çeşme'nin Dalyan Mahallesi'nde doğal güzelliğiyle ünlü Hacettepe Koyu'nda yaklaşık 250 metrekarelik bir taş binanın kaçak olduğunu tespit etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün talimatı üzerine harekete geçen Çeşme Belediyesi ekipleri de 1. derece doğal ve 3. derece arkeolojik sit alanına inşa edilmiş binanın yıkımı için harekete geçti.

Bina sahibi G.S.E.'ye yıkım kararı gönderen belediye ekipleri, 1 ay içinde karara uyulmaması nedeniyle iş makineleri aracılığıyla taş binanın yıkımı gerçekleştirdi.

cesme-yapi-kayit-belgesi-iptali.jpg

Bina sahibi hakkında suç duyurusu

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak, kent genelinde yaptıkları denetimlerle 2017 tarihinden sonra yapı kayıt belgesi alınmış ve inşaatına başlanmış binaların denetimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi için belediyelerle iş birliği yaptıklarını kaydeden Albayrak, "Burası doğal sit alanı. Kaçak yapının buradan kaldırılmasını sağlayacağız. Çeşme ilçesinde 912 binanın yapı kayıt belgesi iptalini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Albayrak, kaçak binaların yıkım çalışmalarının bakanlık tarafından takibinin yapıldığını ifade ederek, doğal yapıyı korumak için Çeşme ve İzmir'in diğer ilçelerindeki denetimlerini sürdürdüklerini aktardı.

Ömer Albayrak, kaçak taş binanın sahibi hakkında da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundukları bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.