Cengiz İnşaat'tan Bodrum Cennet Koyu'na Yeni Proje! 100 Villa ve Otel Yapacak

Cengiz İnşaat'tan Bodrum Cennet Koyu'na Yeni Proje! 100 Villa ve Otel Yapacak

Cengiz İnşaat, Özelleştirme İdaresi'nden satın aldığı Bodrum Cennet Koyu'ndaki 678 dönümlük arazide yeni bir proje hayata geçirecek. Projede 100 villanın yanı sıra otel de inşa edilecek olan projede 2 tane plaja yapılacak.

A+A-

Mehmet Cengiz, Bodrum Cennet Koyu’ndaki yeni projesi için turizm yatırımlarına da sahip olan dünyaca ünlü mücevher markası Bulgari ile el sıkıştı.

Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 678 bin metrekare büyüklüğe sahip arazide inşaata başlayacak olan Cengiz İnşaat, yaklaşık 100 villa ve Bulgari tarafından işletilecek olan bir otel inşa edecek. 

Hali hazırda, Londra, Dubai, Bali, Paris gibi dünyaca ünlü yerlerde otelleri bulunan Bulgari, Roma, Tokyo, Miami ve Los Angeles’ta da turizm yatırımlarına devam ediyor. Türkiye’deki ilk oteli için Bodrum’u seçen Bulgari’nin Cengiz İnşaat ile yaptığı anlaşmayı bu ay sonuna kadar açıklaması öngörülüyor. 

Cennet Koyu’nda hayata geçirilecek Bulgari Otel’in yükseleceği arazi için geçen sene Cengiz İnşaat, 2 adet plaj ile 4 adet mendirek yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapmıştı. 

ARSAYI 2012'DE 277 MİLYONA ALMIŞTI

Kamudan aldığı havalimanı, karayolu, metro, demiryolu, tünel, liman, HES, baraj, maden, nükleer santral ve inşaat ihaleleriyle ön plana çıkan  Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz İnşaat, projenin inşa edileceği araziyi Özelleştirme İdaresi’nden 2012 senesinde satın aldı. 

O tarihte 277 milyon Türk Lirası'na el değiştiren arazinin özelleştirme ihalesi Danıştay tarafından iki defa iptal edilmişti ancak kararlar uygulama alınmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.