Cengiz İnşaat Ukrayna’da 2.3 Milyar Liralık İş Aldı

Cengiz İnşaat Ukrayna’da 2.3 Milyar Liralık İş Aldı

Cengiz İnşaat ile kurum arasında, Ukrayna’da Nova Kahovka-Mariupol Otoyolu’nun onarımı projesine yönelik iş birliği anlaşması imzalandı. projenin tahmini maliyetinin 9,1 milyar grivna (2,3 milyar TL) olacağı açıklandı.

A+A-

İmza töreninde Ukrayna Başbakanı Oleksiy Gonçaruk, Ukravtodor Genel Müdürü Oleksandr Kurbakov ve Cengiz Holding Yönetim Kurulu üyesi Muhammed Cengiz yer aldı.

Ukrayna Başbakanı Oleksiy Gonçaruk,  törende yaptığı konuşmada, “1 Mart tarihinden itibaren ülke genelinde büyük bir inşaat atılımına başlıyoruz. Hükümetin önceliği, Ukrayna’yı kaliteli yollarla kaplamak. Bugün imzalanan iş birliği anlaşması gibi yapıcı inisiyatifleri her zaman destekleyeceğiz” dedi.

“TÜRK ŞİRKETLERİNİN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANIYORUZ”

Ukravtodor Genel Müdürü Oleksandr Kurbakov ise, Ukrayna’da kara yollarında büyük çaplı bir yenileme hamlesini hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Türk şirketlerinin tecrübeleri Ukrayna için fayda sağlayacak” dedi.

Ukrayna Başbakanı Gonçaruk, ülkede 2020 yılında en az 4 bin kilometre uzunluğunda kara yolunun inşa edilmesinin ve onarılmasının hedeflendiğini açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.