Cemil Tugay: Vatandaşın Yüzde 90'ı İmar Artışı İstemiyor

Cemil Tugay: Vatandaşın Yüzde 90'ı İmar Artışı İstemiyor

Karşıyaka Atakent Emlak Konutları sakinleri 0,22 olan emsalin 0,40'a çıkarılarak kentsel dönüşümün hızlanması için belediyeye başvurmuş ancak talepleri reddedilmişti. Cemil Tugay, vatandaşların yüzde 90'ının emsal artışı istemediğini ifade etti.

A+A-

Egedesonsöz TV'de Fatih Yapar'ın sunduğu programda Atakent’teki Emlak Bankası konutlarıyla ilgili konuşan Karşıyaka belediye başkanı Cemil Tugay, vatandaşın yüzde 90’ının orada yeniden bina yapılmasını istemediğini söylerken talep edenlerin yüzde 10 civarında kaldığını ifade etti..

Tugay, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi, “O insanlar nezih insanlar, mahallenin yeşil dokusundan memnun insanlar. Bizden önceki dönemde 2 bina yıkılıp daha büyük yapıldı. Ve çok şey duydum; yeşil doku kaybı hakkında yoğun şikayetler geldi. Bizden ruhsat istendiği zaman biz de araştıralım dedik. Çok insan çirkin yapılaşma istemediklerini söylemişlerdi. Arkadaşlarımız aylarca çalıştıktan sonra istenmediğini söyledi. Bazı vatandaşlarımızın kentsel dönüşümden cebinden bir şey koyamaz doğrudur ama bu konu her yerde var. Bunları bina yoğunluğunu arttırarak çözemeyiz. Bunun bize getirdiği yükün ulaşım problemi olduğunu, hava kirliliği, altyapı problemlerine neden olduğunu unutmayalım. Karşıyaka yoğun yapılaşmış bir yer. Yaşam alanlarımızı kötü hale getirecek şeyleri tartışıyoruz. Çevreden kirlilikten şikayet eden, alt yapı yetersiz diyen herkes bunları düşünmeli. Bunlar yoğun yapılaşmanın getirdiği şeyler. İzmir’de en büyük problem trafik ve altyapı. İstanbul’da da bu sorun var ve kabul ettiler, hata yaptık dediler. O yüzden İstanbul’a dönüşmemek için daha değerli mahallelere sahip olmak için çalışıyoruz. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı” dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.