Çekmeköy'deki Askeri Arazi İmara Açılıyor

Çekmeköy'deki Askeri Arazi İmara Açılıyor

İstanbul Çekmeköy'deki askeri alanın imara açılıyor. Askeri arazinin yeni imar planları İstanbul Büyükşehir Belediye meclisi İmar ve Bayındırlık komisyonunda kabul edildi.

A+A-

İmara açılan askeri alanlara bir yenisi daha eklendi. Son olarak Kuzey Marmara Otoyolu sebebiyle hızla ‘gelişen' Çekmeköy'deki askeri alanın planı, İBB Meclisi'nin İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan geçti.

Çekmeköy Ömerli Mahallesi'ndeki askeri alana ilişkin Komisyon'dan geçen rapora göre; bölge, ‘konut', ‘sosyal kültürel tesis' ve ‘yol alanı' oldu. 

İmar planının hazırlanma gerekçesi de İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin daha önce hazırlanan planı parsel yönünden iptal etmesi olarak gösterildi.

Hazırlanan raporda, plan teklifine ilişkin kurum görüşlerine de yer verildi. İSKİ Genel Müdürlüğü, alanın su havzasının dışında kaldığını söyleyerek ‘olumlu' görüş sundu.

Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü, imar planındaki yeşil alan miktarının korunması şartıyla ‘uygun' görüşüşünü verdi. İstanbul Valiliği İl Jandarma Komutanlığı'nın görüşünde de, alanın Hazine'ye kayıtlı olduğu ve 49,563 metrekare yüzölçümüne sahip olduğu bildirildi, planda ‘sakınca bulunmadığı' belirtildi. Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü'nün ayrıntılı jeolojik inceleme talep edip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na onaylatılması gerektiği yönündeki görüşü de dikkat çekti.

İmar planı değişikliği teklifini ‘uygun' bulan İmar ve Bayındırlık Komisyonu, değişiklik teklifini İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havale etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.