Büyükşehir'den Emsal Artışı Talebine Ret!

Büyükşehir'den Emsal Artışı Talebine Ret!

Bayraklı’da hasarlı yapıların bulunduğu parselde yer alan hasarsız yapılarında emsal hakkında yararlanması önerisi İzmir geneline yayılmak istenmişti. İzmir Büyükşehir Belediye meclisi gündemine gelen önerge komisyonda oy çokluğuyla reddedildi.

A+A-

İzmir’in Seferihisar açıklarında yer alan Samos Fay Hattı’nda 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremle sonrası birçok bina yıkılmıştı.

Artan maliyetler sonrası bir çok depremzede konutlarını yeniden yapamazken geçtiğimiz dönem mecliste görev yapan Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı üyeleri oy birliği ile yapılarda parsel bazlı yüzde 20 ada bazla yüzde 30 inşaat artışı kararını meclisten geçirmişti.

Egedesonsöz'den Oktay Güçtekin'in haberine göre; Karar kapsamında en büyük hasarı alan Bayraklı’da hasarlı yapıların bulunduğu parsel içinde hasarsız olan yapılara da ilave inşaat hakkı tanınırken, bu hakkın İzmir genelinde uygulanması için verilen önerge ise Büyükşehir Belediye Meclis Gündemi’ne geldi.

EMSAL ARTIŞI ÖNERİSİNE RET

İlgili önerge çalışmaların yürütüldüğü gerekçesi ile oy çokluğuyla reddedilirken, gündem maddesinde şu ifadeler yer verildi;

60. Önergede belirtilen tespitler doğrultusunda, 18/08/2023 tarihli ve 05.836 sayılı İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile 7269 sayılı Kanun kapsamında ağır ve orta hasarlı yapılara ilişkin tanımlanan %20 ilave inşaat alanı hakkının söz konusu ağır ve orta hasarlı yapılarla birlikte aynı parsel içinde bulunan ruhsatlı yapılar içinde tanımlanması yönünde gerekli kararın alınmasına yönelik Yazılı Önergenin; İmar ve Bayındırlık Komisyonunca “İlgili mevzuatlar kapsamında konuya ilişkin mahkeme kararları ile kazanılmış imar hakları ve uygulamaları dikkate alınarak, eskiyen yapı stokunun yenilenebilmesi amacıyla ilgili birimlerce gerekli çalışmalar yürütüldüğünden” oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin Rapor. (Büyükşehir Belediyesi 2019-2024 Dönemi Meclis Üyeleri Kemal SEVİNÇ, Halil AKBULUT. E.1536482)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.