Buca'ya Yüzde 30 Emsal Artışı Geliyor

Buca'ya Yüzde 30 Emsal Artışı Geliyor

Bayraklı ve Karşıyaka Belediyesi'nden sonra Buca Belediyesi de K sınırları içerisinde yer alan ağır ve orta hasarlı binaların dönüşümünde parsel bazında yüzde 20 ada bazında yüzde 30 emsal artışı sağlayan düzenlemeyi meclis gündemine getiriyor.

A+A-

İzmir'de geçtiğimiz yıl 30 Ekim tarihinde yaşanan ve kent genelinde 79 bin bağımsız birimin az, orta ve ağır olmak üzere çeşitli hasar kaydı oluştuğu yapılar sonrası, konutlarını dönüştürmek isteyen depremzedeler yerel yönetim ve hükümetten 'emsal artışı' talebinde bulunmuştu.

Depremin üzerinden geçen 9 aylık süreç sonrası emsal artışı konusunda ilk adım Bayraklı Belediyesi'nden gelirken, ilçe belediye meclisinden yüzde 10 olarak İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen emsal artışı talebi, Büyükşehri Meclisi komisyonunda yapılan çalışma sonrasında parselde yüzde 20 ada bazında ise yüzde 30 olarak revize edilmişti.

Bayraklı Belediyesi'nin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve 2 ilçe belediyesi daha emsal artışı için çalışma yürüteceğini duyururken, Buca Belediyesi de emsal için düğmeye bastı.

BAYRAKLI MODELİ MECLİS GÜNDEMİNE GELİYOR

Kasım ayı olağan meclis oturumunda emsal artışı maddesini meclise getirmeye hazırlanan Buca Belediyesi, K planları içerisinde yer alan orta ve ağır hasarlı yapılar ile 6306 Sayılı Kanun kapsamında riskli yapıların dönüşümü sağlamak amacıyla sınırlı bir emsal artışı önerisini meclis oturumuna getirecek.

Getirilecek önergede emsal artışı için Bayraklı Belediyesi'nde olduğu gibi parselde yüzde 20, ada bazında ise yüzde 30 artışı içermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum