Buca Cezaevi Yıkım İhalesini Nermanoğlu Hafriyat Kazandı

Buca Cezaevi Yıkım İhalesini Nermanoğlu Hafriyat Kazandı

Buca Cezaevi'nin yıkım ihalesi bugün gerçekleştirildi.İhaleyi 16 milyon 420 bin TL teklif veren Nermanoğlu Hafriyat kazandı.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 19 Ocak'ta yaptığı duyuru ile Buca Cezaevi'nin yıkımı için 2 milyon 250 bin TL bedelle ihaleye çıkma kararı almıştı. 3 Şubat tarihinde ihaleye çıkılırken, kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilen ihaleyi 12 milyon TL teklif veren İzmirli bir firma kazanmıştı. İhalenin tamamlanmasının ardından ise süreç imza atımına kalırken, firma yıkım işini üstlenmekten vazgeçmişti.

17 FİRMA KATILDI

Gerçekleştirilen ancak sonuçlanmayan ihale sonrası ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 4 Mart (Bugün) için yeni bir ihale kararı almıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen ihaleye ise bu kez 17 firma katıldı. 12 milyon TL'lik tutara yıkılması planlanan cezaevinin, yıkım ihalesi; basın mensuplarına kapalı gerçekleştirildi. Kapalı teklif usulü ile yapılan ihalede ise kazanan firma belli oldu. Kapalı teklifte en yüksek rakamı veren 3 firma arasında gerçekleştirilen açık arttırma sonrasında 16 milyon 420 bin TL teklif veren İzmirli firma Nermanoğlu Hafriyat Buca Cezaevi'nin yıkımı için hak kazandı. Firmanın gerekli incelemelerin yapılıp imzaların atılması sonrası yıkıma başlaması bekleniyor.

FİYAT ARTIŞI DEVAM ETTİ

Şubat ayında yıkım için 2 milyon 250 bin TL'lik muhammen bedel belirlenmiş, gelen teklifler sonrası 12 milyona yükselmişti. Bugün gerçekleştirilen ihalede ise fiyat 12 milyon 700 bin 19,53 TL olarak belirlenirken, en yüksek teklifi veren firma ibreyi 16 milyon 420 bin TL ye yükseltmiş oldu.

FİRMAMIZIN İMAJI VE GELECEĞİ İÇİN ALDIK

İhale sonrasında yıkım işini kazanan Nermanoğlu Hafriyat'ın sahibi Fehmi Narmanoğlu açıklamalarda bulunurken amaçlarının para kazanmak olmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “Dört gözle beklenen bir yıkım işi… Buca Cezaevi’nin yıkımı yapılacak. Bizim ikametimiz Buca’da zaten. Bölgenin de hemen hemen bütün büyük projelerini firmamız yapıyor. Önemli bir projeydi bizim için. Para kazanmak için değil de bu projenin içinde olmak için aldık. İzmirli 4-5 firma vardı. Biz bu işi parayı görmeden aldık. Zaten çok kazançlı bir iş de değil. İmaj ve firmamızın geleceği için aldık bu işi. Yönetimimizin de söylemesiyle işlemlere hızlı bir şekilde başlanacak. Alanda bugün itibariyle de güvenlik önlemlerini almaya başlayacağız. Yıkım için ise bize 90 günlük yasal bir süre tanındı fakat biz 45 gün gibi bir sürede tamamlamayı hedefliyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum