BSMV İstisnası Tek Konutla Sınırlandırıldı, Krediyle Konut Alım Maliyeti Arttı

BSMV İstisnası Tek Konutla Sınırlandırıldı, Krediyle Konut Alım Maliyeti Arttı

2023’te yürürlüğe giren kanunla, üzerine kayıtlı konut olanların konut kredileri BSMV istisnası kapsamından çıkarıldı. İkinci ve daha fazla konutu krediyle almak isteyenler, artık BSMV ödemek durumunda kalacakları için konut alım maliyetleri artacak.

A+A-

Ev sahibi olmak için kredi kullananların önünde, hayat sigortalı ve hayat sigortasız olmak üzere iki farklı kredi teklifi bulunuyor. Sigortasız teklifte bankalar, faiz oranını daha yüksek seviyede belirliyor, kredi çekme maliyetini daha da yukarı çekiyor. Hayat Sigortalı teklifi tercih edenler, yatırımlarını güvence altına alırken, poliçelerini olayinkolayi.com üzerinden yaptırmaları durumunda kredi masraflarının en yüksek kalemi olan Kredi Hayat Sigortası için bankalara oranla %40’a varan tasarruf etme imkanından faydalanıyor. Böylece, ikinci veya daha fazla konut alımları için kaldırılan BSMV istisnasının getirdiği ek yükü, avantajlı fiyata satın aldıkları Kredi Hayat Sigortası ile azaltabiliyor.

konut asistanı, ev alacaklara rehber oluyor

2018’den bu yana milyonlarca ziyaretçisine destek olan olayinkolayi.com, ücretsiz olarak sunduğu “Konut Asistanı” hizmetiyle, ev almak isteyenlere aradıkları konut için gerekli olabilecek birçok araca tek bir adresten ulaşabilme imkanı sağlıyor. Ayrıca olayinkolayi.com’un hesaplama araçlarını kullananlar, gelirlerine göre ideal ev tutarı, emlakçı komisyonu, tapu harcı, taşınma masrafları gibi olası giderlerini de kolayca hesaplayabiliyor.

Kullanıcılarına pek çok işlem kolaylığını bir arada sunan olayinkolayi.com platformu,  hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında 0850 222 3466 numaralı Çağrı Merkezi numarası veya Whatsapp hattı üzerinden anlık yanıt sistemiyle, müşterilerinden gelen soruları asistanları aracılığıyla cevaplıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.