Bornova'da 101 Hektarlık Sanayi Alanına Konut+Ticaret İmarı

Bornova'da 101 Hektarlık Sanayi Alanına Konut+Ticaret İmarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova'da çimento fabrikaları da dahil ağır sanayi kuruluşlarının yer aldığı 101 hektarlık alanın imar planını değiştirerek kentsel gelişme alanı olarak belirledi. Plan değişikliği meclisten geçti.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’daki sanayi alanı ile ilgili yapmak istediği Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile ilgili plan değişikliği Meclis’te tartışmalara neden oldu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’ndan oy çokluğu ile geçen meclisten geçen plan değişikliğine göre Bornova Naldöken Mahallesinde, Ankara Caddesinin kuzeyinde bulunan yaklaşık 34 ha büyüklüğündeki alan ile Egemenlik Mahallesinde, Kemalpaşa Caddesinin güneyinde bulunan yaklaşık 67 ha büyüklüğündeki alanın statüsü İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı doğrultusunda değiştirilmek istendi.

Plan değişikliği ile birlikte bu bölge 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı’nda ‘kentsel yerleşik alan’ olarak belirlendi. 101 hektarlık alanı kapsayan plan Meclis’ten oy çokluğu ile geçti. Planın önünümüzdeki haftalarda askıya çıkması bekleniyor.

Onaylanan gündem maddesi şu şekilde:

Kent Merkezinin içerisinde kalan mevcut ağır sanayi alanlarının kent merkezinden çıkarılarak bu amaca yönelik ayrılmış planlı alanlara taşınması ve bu eski sanayi alanlarında yaşam kalitesini yükseltecek kararlar geliştirilmesi hedefi kapsamında; İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planında "Kentsel Yerleşik Alan" olarak belirlenen bölgede ve 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında "Sanayi Bölgesi" olarak belirlenen alanlarda yer alan, L18-B1 pafta, Bornova ilçesi, Naldöken Mahallesinde, Ankara Caddesinin kuzeyinde bulunan yaklaşık 34 ha büyüklüğündeki alanın yeniden düzenlenmesi ile L18-A2 pafta, Bornova ilçesi, Egemenlik Mahallesinde, Kemalpaşa Caddesinin güneyinde bulunan yaklaşık 67 ha büyüklüğündeki alanın yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanan, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisinin oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

(İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.1496137) 3. Yürürlükteki 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında "Tarım Alanı" kullanımında kalan; Güzelbahçe ilçesi, Çamlı Mahallesi, 2596 ada, 3 parselin "Kentsel Gelişme Alanı" olarak belirlenmesine yönelik, İzmir Manisa Planlama Bölgesi 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı doğrultusunda hazırlanan, 1/25000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği önerisinin oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.1479633)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum